обаче Бонго, нашите хора вече изпущат инициативата
безкрайното говорене на Христо Иванов, натрапливото повтаряне на едни и същи факти и изводите от тях омаловажават значимостта им и досаждат, без да посочват изход
нямат ли консултанти тези хора?
Лили аз разбирам нещата по следния начин:
Главата в Конституцията за НС започва тъй:
Глава трета
НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Чл. 62.
(1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол.
(2) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание има самостоятелен бюджет.
Откак се е събрало това НС не върши първото нещо, дето Конституцията му е определила - законодателство. Доколкото все още не е направило дори постоянните си комисии, то дори не се е организирало, за да започне да я прави тая работа. Исторически парламентите са инструментът, който позволява на данъкоплатците да контролират и да имат думата как да се харчат данъците им - това НС отказва засега да се заеме и с тая си същностна дейност.
Нещо повече, тошковците викат, че гербавият бюджет е прекрасен, особено в частта за здравеопаването, което имало "скрити резерви" и нямало нужда от актуализация. Чудесно, но нямате право да отказвате гледането на актуализацията - може да я коригирате, да я отхвърлите, но не туитове да определят как да се харчат парите на държавата. Карадайъ пък разтяга турски локуми - ами трябва правителство, то да възприеме политики, па тогава да гледаме бюджети. ГЕРБ - ние сме опозиция, нищо не зависи от нас.
Когато имаш парламентарно мнозинство (ИТН, ГЕРБ и ДПС), в което три различни партии, всяка по някакви свои съображения (аз не провиждам дълги ръце на никого) саботира функционирането на държавата , логично е поне част от електората да се замисли, дали този модел е правилен. *
Аз мисля, че "общият знаменател" е Радев. Трите партии, всяка водена от свои мотиви, имат за цел да докарат нещата и до изкуствена финансова криза, отговорността за която да стоварят върху служебното правителство, което няма как да не рефлектира върху Радев и изборната му кампания.
===
Моето лично мнение е, че моделът е правилен, но не е приложен спрямо подходящия електорат.
ПП. И да - инициативата за промени в съдебната власт ще бъде изпусната защото в един момент ще се стигне до мантрата- лекари, пенсионери, ученици и т.н. са по-важни от каскети и промени в съдебната система.