Винаги съм се чудел за обсесията на противната страна в даден конфликт и противоположните позиции за и около него. Най-простото обяснение е собствената забърканост из партакешите на съответната котерия.
Не мога да разбера, как напр. родителите на вече установили се деца при САЩисаните, с пяна на уста защитават световният паразит. Въпреки, че сме учили заедно, завършили сме заедно, пет лета преди промяната - всяко лято сме правили прогнози какво ще се случи с "перестройката" до следващото лято и до срещите във Варна. Тогава сме имали едно мнение, сравнително обективно - аз напр. посочих през юни 89-та, че бая ни Тодар ще го детронират м/у 10 и 15 ноември, а Чаушеско ще го убият по Коледа.
После пътищата се разделиха. С опита и пътуванията ми из света се радикализирах в мнението си за "запада", а тези бивши приятели започнаха да примират по Задлоквието - просто децата им се установиха там и те ментално ги придружиха. И цялата убогост във всичко из "метрополията" им се струва като предверие на Раят?! Хеле пък, за ситуацията СЕГА там... Но не - това не го виждат, това се загърбва, брилянтните анализатори от 80-те се превърнаха в Антиподи на това което са били!
Тъжното е, че
Частното при тях (каквото и да разбираме под) се е превърнало в
Общото! ОБЕКТА е станал СУБЕКТ!!! И способността за анализ и извеждане на изводи за по-бистър поглед из случващото се по света, са отстъпили на дребните,
временни - както вече или съвсем скоро ще се убедим, материални, извън-системни вариации!
Така, че най-вероятно Нещата от живота ще накарат голяма част от накипрените с Розови очила съвременници, да ги смъкнат или задаващата се мътна стометрова вълна ще ги помете - с все целият ни остатъчен живот - в и под калта.
Краят. Даже без дървено пардесю!