~~~~~
Цитат на: фелдкурат Ото Катц в Юни 09, 2022, 11:18:16
.......
Противно на преобладаващата част от тук пишещите аз мисля, че КорНи ще стабилизира и увеличи резултата си, Костадинов също и то значително, Герб АД и ДПС ще тъпчат на място, останалите като ИТН, ПП, ДБ ще са на ръба на влизането, не вярвам нови партии да успеят да пробият.
Съставянето на правителство при това положение ще е много трудно, да не кажа невъзможно - преди 2-3 седмици тук с Лучо културно обменихме мнения относно възможностите на "Възраждане".
Аз за разлика от много мои сънародници съм против остракирането и изолирането на ДПС от управлението.
При едно грамотно коалиционно споразумение (не като онова от 2005), при добра управленска програма братята турци могат да бъдат полезни - показват го редица изказвания и предложения на техни депутати по социалната, здравната, икономическата политика.
Мисля, че те започват да се еманципират от почетния си председател, дистанцират се от безогледното крадене на всяка цена (вече го правят по-рафинирано и незабележимо, не се отказват), да видим.... очаквам и смяна на Карадайъ, даже си имам фаворит, следя си от от 7-8 години, добър е, и много потаен.
~~~~~~~~~~
Горното написах в началото на месеца, поддържам го с няколко промени:
1) вече не съм сигурен, че "Възраждане" ще увеличат значително резултата си, мисля, че проиграха шанса си; непремерените изказвания на Костадинов от вчерашния ден за мераци да управлява самостоятелно са вредни за партията му и за популацията като цяло;
2) вече допускам, че ИТН няма да влезнат в парламента -> от втора - първа - пета (шеста) партия само за 9 месеца се сринаха;
3) КорНи ще стабилизира и увеличи резултата, дори ако само с малко засили русофилската реторика, от която до сега се пазеха по разбираеми причини;
4) очаквам евентуално ВМРО да прескочат трапа, ако сменят Каракачан и засилят антимакедонската реторика;
5) не очаквам новата партия на Янев да постигне нещо значимо (ще почакат година), предпоставки да повторят НДСВ, ПП АД или Марешки не са налице;
6) при ДБ застоят е налице за втора-трета поредна година - лаладжии - не направиха нищо по съдебната реформа, вероятно отливът ще е по посока Герб АД;
7) Герб АД и ДПС ще тъпчат на място, с леки отклонения нагоре за първите, зависи какво ще предложат в кампанията; отливът от другите десни партии би могъл да се насочи и към други;
~~~
Съставянето на правителство след новите избори ще е невъзможно, не съм сигурен дали Герб АД действително искат да управляват, многозначително е изказването на петлето Биков, че "са готови да участват в управлението".
Поддържам написаното за ДПС- априорното им изключване от управлението на страната не е добро решение, съображения - по-горе.
~~~~~~~
До тук бях, толкоз мога, не очаквайте повече нищо от мен.