Аз лично предпочитам пред машините. В Кауфланд също имаше еднакви опашки пред касите и пред машините.
Теб какво те притеснява?
Това разбира се е шитня, мерд, но тя е с дългосрочна цел. Целта е да се подготви стадото за премахване на парите. Първо се махат касите и живите хора, остават машините, които много кефят Кайле. После навсякъде само машини ! Те разбира се ви губят времето /Аз пазарявам един път на седмица, отивам с колата и по списък е пълня с много неща по списък, 150-200 евро, и кво ? Трябва да прекарам 30-40 минути на машината ?
/И много хора, мнозинството като мен ще си кажат - пютень ! И ето , идва момента когато ще ви предложат "Амазон" пазаряване. А за него пари в наличност и карта физически не се искат. За сметка на това Банката ще ти контролира покупките - т.е. Държавата ! Т.е. Глобалното Правителство ! Колкото по-малко хора, колкото повече машини, толкова по-малко свобода ! Сатанистите мечтаят и работят за премахване на всякакви разплащания с налични пари ! Щото те значат НЕконтролиран от тях икономически живот. Те се борят за Тотален Контрол... Кайлето е пропуснала да разкаже, а може би не го знае ? Във Франция имаш "плафон" на харчовете ! Таван , разрешен от банката. Той разбира се зависи от доходите ти, но примерно не можеш да похарчиш повече от 3000 евро на седмица ! Може да имаш в текущата сметка 100 000 , няма значение. Ако искаш да харчиш повече, да ти вдигнат плафона - взимаш рандеву с местния банков мениджер. Представяш годишните си доходи и го убеждаваш да ти вдигне плафона , може да стане , може и да не стане. Тука вече зависи и от "социалното ти положение", казваш аз съм примерно доктор, титуляр , PH , и проблем няма. Но ако има нещо гнило в доходите ти, може и да не ти вдигнат плафона. Тогава за всеки конкретен харч трябва да си взимаш рандеву в банката и да правиш на място транзакцията. Банките поддържат все по-малко персонал, и това става все по-трудно. За пенсионерите във Франция е някакъв ужас, да се оправят само през интернет, без помощ от жив човек, както е било преди... Цялата тази ДЕхуманизация се прави нарочно, да се скапе живота на населението , да си губят времето с часове за нещо, което банков служител да ти направи за минути. Хипермаркетите са същата тенденция. Пробвал съм и друг начин на пазаряване , Карфурдрайв, Интермаршедрайв ... пазаряваш по интернет , плащаш , и в определен ден и час минаваш през стоянките с колата и ти докарват покупките с колички. Катастрофа. Редовно се объркват продукти, редовно те прецакват с количества, правят замени които не си искал. След като няколко пъти ходих в хипермаркетите вътре да се разправям /оправят грешките, но какъв е тогава смисъла ?/ отказах се от такова пазаряване. Класика - хипермаркет , каса, багажник. Абсолютен враг съм на всякакви машини и дигитализации