Отново към Сивилов. Защо? Защото е всъщност единственият у нас, който постоянно публично се занимава с Русия. Нито една от телевизиите не го прави, нито някой друг интернетец. Дори не само у нас.
Та така. Вчера посочих свои наблюдения и изводи за Сивилов. От многото „опоненти“ тук нито един – нито един! – не се дори опита да обори нещичко от тези наблюдения и изводи. Подскоци много – и всичките в друга посока. Мимо, казват руснаците.
Обемът на дейността на Сивилов не позволява да смятам, че тя е безплатна. Не става дума дали си я харесва, дали е искрен и пр., а дали може да си позволи да е безплатна. Някой искрено смята ли, че тази огромна и постоянна дейност се върши без пари? И то сам и успоредно с работа в Университета.
Ако никой не твърди такова нещо, т.е. приемаме, че работата е платена, то кой е най-правдоподобно да я плаща? Ако не е руското посолство, то кое друго? Или коя друга организация? Кое наистина е най-правдоподобното?
После, смята ли някой тук, че да се плаща такава работа е срамно обстоятелство, та щом съм казал, че се плаща, това е хула?
Накрая, смята ли някой тук, че да ти плаща руското посолство за публично вършена работа е срамно, та щом съм казал, че според мен такова отношение между посолството и Сивилов има, това е хула? Наистина ли е срамно да ти плаща руската държава за нещо, което вършиш пред всички?
Ако и това никой не го твърди, запитайте се (себе си, на мен отговор не ми трябва) какво ви дразни в поста ми за Сивилов от вчера.