Аз и във Варна няма да скитам сама в Морската градина след 22.00.
Но пък там можеш да скиташ, когато си поискаш ... Може отстрани да изглежда снобарско да се гледа "Лебедово езеро" в Мариинския театър, но когато си проходил "на палчета", когато като дете си играла балет няколко години, и когато точно там са те учили, че световният балет води началото си точно оттам, както и че
френският и руски балетист, балетен педагог и хореограф – Мариус Петипа, е бил първи балетмайстор на Петербургския Имперски театър, , би трябвало, след като си там на място, да си пълен идиот, за да не отидеш и да видиш с очите къде точно се е случвало всичко това,
n'est-ce pas?
Същото се отнася за ирландското уиски, и за Дъблин!Аз съм живяла на три път по 1 месец на следните места:
1.
В Лондон – на летен курс, където обикалях като луда и през деня и през нощта ...;
2.
В Алжир – на гости при брат си, който беше там на гурбет, но тъй като е "луд" като мен, ме разкарваше непрекъснато с колата така, че стигнахме чак до вътрешността на Сахара в Тунис, където ни застигна и пясъчна буря ...; и
3.
В Брюксел – на "посещение с учебна цел" за български преводачи по покана на Европейската комисия, изпратени от българския Съюз на преводачите.
И може би точно по горните причини видях,
че не мога да живея в чужбина, поради което не се и явих на преводаческите изпити за Европейската комисия и Европейския парламент.
Защото предпочитам да си живея тук –
така, както си го описала за себе си по-горе, Здравче: през лятото – на морето, а през зимата –
ти до парното във Варна, а аз –
до парното в София ... :lol:
Нали точно за това ставаше въпрос в тази тема?!!