Ми, не мога да не се изокам!
Днес със страх тръгнах за Синеморец през всички селца и паланки по южното ни море - планувано още миналата седмица.
Страх не страх, поел съм ангажимент и се мятам на каруцата.
До Созопол, кеф!
После намалявам и карам като учебен автомобил.
Минавам конфликтна точка - река Ропотамо и нищо.
После Приморско, после Китен - подозрително нищо.
Лозенец - половината и пак нищо.
В северно Царево не издържах и питам местните, те през зъби попържат мисирките че са лешояди и се хранят с гадости.
По улиците такива нямаше, не знам какво ги е привлякло.
Южно Царево е откъснато от северно, местните и тия дето сме на зор минаваме през една разорана полоса къде 300 метра. После квартал Василико, Нестинарка и до Синеморец само един паднал клон на пътя ( дано изгние по-бързо и тировете го размажат че няма кой да го премести ).
Ако някой се интересува да пита, ще се опитам да отговоря на специфични желания.
И да, има и добра новина, кмета на Царево май няма да се кандидатира, ГЕРБ ще изгубят град.
Относно жертвите.
Черният път минава покрай моста където водата гие отнесла, чисто ново съоръжение пуснато в експлоатация юли 2023. Малшанс. Момичето се притеснило че във ветиринарната си клиника има 3 кучета и те може да се уплашат от бурята, тръгнала с мама да се погрижи. Василико е на високо, спуснали се към центъра.
Ляв голям завой, после десен дълъг, всичко обрасло и с малка видимост, следва моста който се е срутил. Нямали са никакъв шанс.
П.П. Чух и за явяването на Денков:
"Мътната вода носи много мръсна пяна, на нас ни докара академик по запенването."