Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 21, 2024, 17:02:37

Автор Тема: Не мога да не споделя!  (Прочетена 114584 пъти)

0 Потребители и 18 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2707
    • Профил
Re: Не мога да не споделя!
« Отговор #900 -: Октомври 19, 2024, 20:14:26 »
Търсих нещо доста старо и между другото реших да проверя старата техника от соцвремето, която от много години не ползвам, но сърце не ми дава да я изхвърля - транзистори, диктофони, фенерчета и пр. за наличие на батерии в тях. Оказа се, че всички западни батерии от 9 V са изтекли, а тези от 1,5 V някои изтекли, а други с 0,6-0,7 V. Единствено една българска батерия R20 /1,5 V, БДС 412-79, произведена преди около 40 години показа при днешното измерване 1,42 V!!!
Без коментар за соц качеството ;)

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25590
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #901 -: Октомври 19, 2024, 20:28:06 »
Относно батериите.
Химията е същата, проблем е "опаковката", старите бяха залети със смола.
Новите са капсуловани, с всичките недостатъци на сглобката, обаче е йовтинко.
От 15-20 години съм с едни и същи уреди за отчитане на парното.
Уж трябваше да ги сменят на 10.
Нов автомобил изкарва до 10 години с първия акумулатор, после въртележка - гаранцията +  няколко месеца.
Производствени хитринки, ще е интересно с новите автомобили електрокарчета.
Първите батерии изкарват 7-8 години, заместващите  едва ли ще изкарват повече от гаранцията.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11376
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #902 -: Октомври 19, 2024, 21:38:36 »
Единствено една българска батерия R20 /1,5 V, БДС 412-79, произведена преди около 40 години показа при днешното измерване 1,42 V!!!
Изобщо не се учудвам! Имам точно такава, произведена точно тогава, която продължава да захранва един цифров (без стрелки) електронен часовник. Тия батерии R20, произведени в Никопол, са невероятни!!!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #903 -: Октомври 19, 2024, 21:41:28 »
Производствени хитринки, ще е интересно с новите автомобили електрокарчета. Първите батерии изкарват 7-8 години, заместващите  едва ли ще изкарват повече от гаранцията.
Мисля, че освен на някои китайски модели, на електромобилите батериите не се заменят. След като батерията стане неизползваема, колата трябва да отиде за скрап.

Неактивен Shabaan_bin_Robert

• Just Member
  • Коментари: 1489
    • Профил
« Отговор #904 -: Октомври 19, 2024, 22:01:14 »
Производствени хитринки, ще е интересно с новите автомобили електрокарчета. Първите батерии изкарват 7-8 години, заместващите  едва ли ще изкарват повече от гаранцията.
Мисля, че освен на някои китайски модели, на електромобилите батериите не се заменят. След като батерията стане неизползваема, колата трябва да отиде за скрап.
То и със смартфоните е така. Прекрасният нов свяг...

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #905 -: Октомври 19, 2024, 22:33:01 »
Quote (selected)
на електромобилите батериите не се заменят
Подменят се, цената е близка до тази на нов автомобил.
Освен ако няма сантиментална стойност ( нещо като сефте на задната седалка ) потребителите не подменят батериите.
П.П. Важно е че и притежателите на такива автомобили ( с извинене ) са от върхушката на потребителската общност, те ги менкат за фукарлъка, не защото им трябват.
Преди години подочух разговор:
- Абе тая година "Х" що не идва тука ( на летен курорт )?
- Нещо не му върви бизнеса. Даже не е сменил колата и го е срам да дойде със старата.
« Последна редакция: Октомври 19, 2024, 22:49:05 от buratinob »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #906 -: Октомври 21, 2024, 17:26:20 »
Quote (selected)
Редица животински видове носят имена на известни личности, почитайки тяхното наследство.

Например Hyloscirtus princecharlesi е вид водна жаба, кръстена на крал Чарлз, докато вид оса е наречен Aleiodes shakirae на популярната латино певица Шакира.

Популярната поп изпълнителка Тейлър Суифт е удостоена с вид стоножка, кръстен на нея,
https://www.vesti.bg/lyubopitno/zhabi-paiaci-muhi-zhivotinski-vidove-krysteni-na-izvestnite-6211437
Па си и мязат. :)))

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #907 -: Октомври 22, 2024, 19:56:03 »
Quote (selected)
Metа въвежда нова технология за лицево разпознаване, за да спре фалшивите реклами със знаменитости
...
Компанията Meta вече използва система за преглед на реклами, която разчита на изкуствен интелект (ИИ) за откриване на фалшиви препоръки на знаменитости, но сега се стреми да я подсили с технология за разпознаване на лица. Технологията ще работи като сравнява изображения от реклами, маркирани като съмнителни, със снимки на профили на знаменитости във Facebook или Instagram. Ако изображението е потвърдено като съвпадение и рекламата е измама, тя ще бъде автоматично изтрита.
https://manager.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8/meta-vavezda-nova-tehnologia-za-licevo-razpoznavane-za-da-spre-falshivite-reklami-sas-znamenitosti
Класика!
ИИ на Meta ще разпознава и трие това което сам е създал. :0005:

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #908 -: Октомври 22, 2024, 20:16:23 »
Metа въвежда нова технология за лицево разпознаване...
Мале, мале! Тия ще изловят всичките двойници на президентите и другите знаменитости. :0005:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #909 -: Октомври 22, 2024, 22:34:14 »
Quote (selected)
Лоран Шварц, тригодишен германски малчуган, се превърна в сензация в Инстаграм и в света на изкуството със своите художествени творби, предаде АФП, цитирана от БТА. Въпреки своята крехка възраст, малкия Шварц рисува абстрактни, цветни платна, често по-големи от него, с четки, валяци или понякога само с пръсти. Някои медии вече го обявиха за „Мини Пикасо“.
Момчето открива тази своя страст преди почти година, по време на почивка в семеен хотел, в който има арт работилница.
Родителите му правят ателие в къщата си в провинция в Бавария и му купуват платна и бои. Те му създават акаунт в Инстаграм, където публикуват снимки и видеоклипове, които показват процеса на работа на тяхното дете.

Първите заявки от галериите идват, след като малкото момче става изключително популярно в медиите и социалните мрежи. Сега той има 90 000 последователи. На разпродажбата, проведена в края на септември, купувачи от цял свят наддават до няколкостотин хиляди евро за негови творби.
https://manager.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/3-godishno-germansko-momche-veche-e-uspeshen-hudoznik
"геният" му е разцъфнал преди година, бил е двегодишен.
Мама и тати добре са се усетили, ама късно.
Ако бяха събирали и по-ранните му творби в памперса вместо да ги изхвърлят тая година можеше вече и Нобел за изкуство да получи.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2861
    • Профил
« Отговор #910 -: Октомври 23, 2024, 05:05:48 »
Под номер 19 в пректорешенията на МС за днес пише следното:

Quote (selected)
19. Проект на Решение за откриване на Духовно училище – София.
Внася: министърът на образованието и науката

???!!!
Духовете на Бандера и Гьобелс ли ще вика детската учителка Цоков, или с Великия архитект на Вселената ще си общува? А може би с Мойсей смята да се консултира по новите си учебни програми и престъпно манипулиращите нови учебници по тях? Или с Мохамед?

Активен Kole

• Just Member
  • Коментари: 4329
    • Профил
« Отговор #911 -: Октомври 23, 2024, 08:46:32 »
Под номер 19 в пректорешенията на МС за днес пише следното:

Quote (selected)
19. Проект на Решение за откриване на Духовно училище – София.
Внася: министърът на образованието и науката

???!!!
Духовете на Бандера и Гьобелс ли ще вика детската учителка Цоков, или с Великия архитект на Вселената ще си общува? А може би с Мойсей смята да се консултира по новите си учебни програми и престъпно манипулиращите нови учебници по тях? Или с Мохамед?
Софи, имам един приятел, работи "нАука" в БАН, та той ме светна, че техният Институт по роботика се казва „Свети апостол и евангелист Матей".

Гледам и се чеша по главата. Ти си специалистът по думите. Помагай.
« Последна редакция: Октомври 23, 2024, 08:53:12 от Kole »

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #912 -: Октомври 23, 2024, 09:51:37 »
Ти си специалистът по думите. Помагай.
Коле, както викат в Албиона:
Words fail me to express and discribe...
Ние сме по-лаконични:
Думи нямам. И което е по-лошото - все по ги нямам.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3141
    • Профил
« Отговор #913 -: Октомври 23, 2024, 11:01:41 »
Няма нищо учудващо в това Института по роботика да се казва именно Матей. Автоматей, по-точно.
След като го изобретят ще трябва да му намерят и съответния наноапостол и великомъченик Вух:

Quote (selected)
— Ще те смачкам! На прах ще те стрия! Ах, ти, негоднико! — изкрещял и затанцувал като побъркан по камъните Автоматей, заскачал и заудрял мястото, където бил Вух, но този път Електроприятелят му пригласял с крясъците си:

— Не вярвам, че ще успееш, но опитай, опитай! Моля! Още веднъж! Не така, ще се умориш бързо! И с двата крака! Хоп нагоре! Хопалла! Хоп! По-високо скачай, понеже силата на удара е по-голяма. Какво, не можеш ли вече? Хвърли камъка! Добре, добре! Може друг да вземеш, а, по-голям ли? Още веднъж! Фрас-прас, драги мой! Много жалко, че не съм в състояние да ти помогна! Защо спря? Много бързо се измори! Много жалко!… Е, нищо… Ще почакам, почини си. Нека те лъхне малко вятърът… Нека вятърът малко те охлади!…

Автоматей се хвърлил с трясък върху камъните и се вглеждал с пламтяща омраза в металното зърно, като слушал по неволя какво говорело:

— Ако не бях твой електроприятел, бих ти казал, че постъпвам нечестно. Корабът потъна следствие бурята, ти се спаси заедно с мене, давах ли съвети, както можех, а когато не можех да намеря изход от положението, защото изобщо е невъзможно, ти се заинати, обиди се за това, че ти казах самата истина, и поиска да унищожиш мене, твоя единствен другар. Вярно, че по този начин имаш вече някаква цел в живота, но и за това трябва да ми благодариш. Интересно е, че мисълта за моята издръжливост ти се струва толкова непоносима…

— Ще я видим тази твоя издръжливост! — изскърцал с половин уста Автоматей. — Още не съм казал последната си дума.

— О, ти наистина си разкошен. Знаеш ли какво? Опитай да ме сложиш върху катарамата на твоя колан, тя е стоманена, и мисля, че стоманата е по-твърда от камъните. Можеш да опиташ, въпреки че нищо няма да стане, ще се радвам, ако мога някак си да ти помогна…

Въпреки че отначало се поколебал, Автоматей се вслушал в съвета, но постигнал само това, че повърхността на катарамата се покрила с дребни вдлъбнатини следствие нанесените удари по металната сачма. Когато и най-силните удари не навредили на Вух, Автоматей изпаднал в истинска черна меланхолия и отчаян от безсилието си, гледал тъпо металната дреболия, която тихичко му говорела:

— Ооо! Това ли било разумното същество, господи боже! Стана ми тъжно, когато гледам, че то не може да заличи от повърхността на земята единственото братско същество в цялата тази мъртва околност! Кажи, не те ли е срам поне малко, мой Автоматейчо?

— Мълчи, бъбрещ боклук! — изсъскал корабокрушенецът. 

*********   ✹    *********

Активен Kole

• Just Member
    • Профил
« Отговор #914 -: Октомври 23, 2024, 16:06:10 »
Няма нищо учудващо в това Института по роботика да се казва именно Матей. Автоматей, по-точно.
Xеxeее!
 :t0328:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #915 -: Октомври 23, 2024, 16:16:51 »
Quote (selected)
"Министерският съвет взе решение да бъде открито Духовно училище с профил природни науки и профилираща подготовка по чужди езици. Училището ще бъде в София, като в него ще се обучават ученици от VIII до XII клас по утвърдения типов учебен план и учебни програми.

В задължителната подготовка те ще изучават всички общообразователни предмети - български език и литература, чужд език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, философия, гражданско образование, биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, музика, изобразително изкуство, физическо възпитание и спорт."

Духовно училище с профил природни науки.
Какво ли още ще доживея да видят очите ми...
« Последна редакция: Октомври 23, 2024, 16:35:13 от Zeitgeist »

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #916 -: Октомври 23, 2024, 16:28:22 »
Освен това ще подпишем Хартата за нулеви отпадъци в космическа среда на ЕС.
Това е естественНо - след като изчистихме тукашната си "градина" - улиците ни светят, въздухът ни планински, в деретата всичко разчистено, няма незаконни сметища, отработеното уестингхауско гориво уестингхаусците ще си го носят вкъщи, дойде ред Главчо да се заеме да разчисти  Космоса, че от  стари български спътници там старлинките не могат да се разминат.
« Последна редакция: Октомври 23, 2024, 16:36:37 от Zeitgeist »

• Just Member
    • Профил
« Отговор #917 -: Октомври 23, 2024, 16:39:52 »
Духовно училище с профил природни науки.
Какво ли още ще доживея да видят очите ми...

Приемният изпит ще е съчинение на тема: „Духовата музика в зуховния живот на духовенството,“ или иначе казано „За чий хикс му е на попа цугтромбон?“

Неактивен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 896
    • Профил
« Отговор #918 -: Октомври 23, 2024, 17:20:40 »

"Кибериада" си остава една от любимите ми книги на Лем. Преди време успях да намеря цялата книга.

• Just Member
    • Профил
« Отговор #919 -: Октомври 23, 2024, 17:28:00 »

"Кибериада" си остава една от любимите ми книги на Лем. Преди време успях да намеря цялата книга.
https://chitanka.info/book/6196-lem-izbrani-proizvedenija-v-dva-toma-tom-vtori

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #920 -: Октомври 25, 2024, 07:10:10 »
Духовното училище с профил природни науки (гимназия всъщност), което се открива в София, се оказа мюсюлманско.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #921 -: Октомври 25, 2024, 11:37:23 »
Да не е уахабитско?! Впрочем, досега нямаше ли мюсюлманска семинария в София? Къде се подготвят ходжите на джамиите?

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #922 -: Октомври 27, 2024, 17:29:36 »
Добрата стара инженерна школа стигане няма 👍. Както и добрата стара сейчаснофорумна школовка.
Ето как е коментирал в "Гласове" един някогашен  форумец от "Сега" днешните руски успехи на фронта:

Quote (selected)
По Периодичния закон на Менделеенко, един перемогий (Pg) се разпада на два Зрадия (Zr): 1 Pg ->2 Zr

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #923 -: Ноември 03, 2024, 09:40:01 »
Quote (selected)
"Ред Бул" обвини "Макларън" в незаконно пълнене на гуми с вода
Шампионът при конструкторите в F1 твърди, че и други отбори използват този трик за охлаждане
https://www.segabg.com/hot/category-sport/red-bul-obvini-maklarun-nezakonno-pulnene-na-gumi-voda
Това с водата е шменти капели, обаче:

Quote (selected)
Наскоро "Макларън" бе на прицел заради задното си крило, използвано за последно в Баку. То създаваше ефект на мини DRS, който намаляваше челното съпротивление при движение по правите участъци. В крайна сметка се наложи отборът да промени дизайна на крилото заради протести от "Ферари" и "Ред Бул".
Какъв е смисълът от всички нововъведения, ако се забраняват щом помагат?
Елементарно подобрение в аеродинамиката се санкционира вместо да се поощрява.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #924 -: Ноември 03, 2024, 15:59:07 »
Духовното училище с профил природни науки (гимназия всъщност), което се открива в София, се оказа мюсюлманско.
Quote (selected)
Духовно училище към Главното мюфтийство ще бъде открито в София
То ще е с профил природни науки и ще започне от следващата 2025/26 г. - с една паралелка от 24 осмокласници
https://www.segabg.com/hot/category-education/duhovno-uchilishte-kum-glavnoto-myuftiystvo-shte-bude-otkrito-sofiya
Малко ме смущава снимката която са приложили сегащниците, ама па може това да е паралелка с феминистки профил.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #925 -: Ноември 04, 2024, 07:10:03 »
Имам питане, което ми се налага да споделя:

Българският език да не би да е отменен като официален, а аз да съм пропуснала? Бях заета с други неща в последните дни.

Питам, защото българската секция на Гугъл в ЮТюб до изборите частично, а след тях изцяло, докато гледам филми, ми предлага реклами само на американски (именно така!) език със съответните негърки и мулатки единствено, или на откровена мова, или на руски, но говорен от укри. На български език - една-единствена, днес.
Изконната тъпотията, безвкусица, посредственост и останалите "хубости" на въпросните реклами не коментирам.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9200
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #926 -: Ноември 04, 2024, 08:53:34 »
Питам, защото българската секция на Гугъл в ЮТюб до изборите частично, а след тях изцяло, докато гледам филми, ми предлага реклами само на американски (именно така!) език със съответните негърки и мулатки единствено, или на откровена мова, или на руски, но говорен от укри. На български език - една-единствена, днес.
Изконната тъпотията, безвкусица, посредственост и останалите "хубости" на въпросните реклами не коментирам.

Не е тъпотия, дълбоката държава цензурира:

Институт Браунстоуна опубликовал интересную статью, в которой приводятся убедительные доказательства того, что глобалисты — «глубинное государство» — стирают нашу историю, чтобы представить ее в более выгодном свете. Вместо того чтобы быть справедливым и демократичным, Интернет превращается в большую черную дыру с одобренными глобалистами сюжетами, которые легко найти в поисковиках. История, которая им не нравится, исчезает.

Живеем в света на глобалния цифров фашизъм, свят, към който пожелахме да се присъединим с ентусиазъм, за да сме в "клуба на богатите"! Кой ни е виновен!?
Избрах! Но, народът не го интересува!

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #927 -: Ноември 04, 2024, 11:32:25 »
Живеем в света на глобалния цифров фашизъм, свят, към който пожелахме да се присъединим с ентусиазъм, за да сме в "клуба на богатите"! Кой ни е виновен!?
Когато преди години нашият народ е бил все още мъдър е казал: "По-добре пръв в селото, отколкото последен в града!" Сега е друго. Зарязахме "селото" и влезнахме в "града", а се натискаме и за "града на богатите". Сега сме последни, а "града на богатите" , естествено, се нуждае от още повече слуги, боклукчии, чистачи на тоалетни, специалисти по сменяне на памперси и други престижни обслужващи професии. Радвайте се "граждани"!
« Последна редакция: Ноември 04, 2024, 11:43:40 от Zmeja »

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10230
    • Профил
« Отговор #928 -: Ноември 04, 2024, 12:49:42 »
Когато преди години нашият народ е бил все още мъдър е казал: "По-добре пръв в селото, отколкото последен в града!"

Това не го е казал "нашият народ", а Цезар. Цитиран от Плутарх. Изразът е: "По-добре да съм пръв в това малко село, отколкото втори в Рим". Имал е предвид втори след Помпей. А поводът е, че когато прехвърлял Алпите, спрял в едно малко село и видял как местният първенец командва наляво и надясно и всички стоят мирно и го слушат. Българският народ по-скоро е казал "по-добре последен в града, отколкото пръв на село". Нека не приписваме "мъдрости" на един доста прост народ.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #929 -: Ноември 04, 2024, 21:51:26 »
Ако смяташ народа си за прост, и то не само сега, но и че винаги е бил прост, то ти като част от него също би трябвало да си такъв. Или ти си щастливо изключение?

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8068
    • Профил
« Отговор #930 -: Ноември 04, 2024, 22:06:05 »
Цитат на: lucho
Ако смяташ народа си за прост, и то не само сега, но и че винаги е бил прост, то ти като част от него също би трябвало да си такъв. Или ти си щастливо изключение?

Точно такова съм.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #931 -: Ноември 05, 2024, 10:47:29 »
Не питам теб.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #932 -: Ноември 05, 2024, 14:57:11 »
Цитат на: lucho
Не питам теб.

Знам.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #933 -: Ноември 05, 2024, 16:28:16 »
В Бургас се сдобихме с "Мавзолей-2".
Не само да строят, но и да събарят вече не могат
https://www.flagman.bg/article/334795

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #934 -: Ноември 07, 2024, 15:33:44 »
Довечера Народния ни театър, именуван на Народния ни поет, полицията ще го варди от народа по поръка на поредното недоразумение, оминистъряващо културата.
Тия полезни (на антинародни каузи) идиоти даже усет за иронията на историята нямат.
Нямаше ли кой да му каже на тоя идиот, че навремето така студентите, криейки се из храстите, са си играли на гонка с полицията, за да освиркват  Фердинанд. И бива  арестуван даже Михалаки Георгиев, понеже подкрепял студентите.
Днес кого ще арестуват? Нешка Робева ли?

Активен ohubohu

• Just Member
  • Коментари: 779
    • Профил
« Отговор #935 -: Ноември 07, 2024, 15:46:44 »
Ами - не, стоителите са виновни! Може ли така, срамота, не мислят за разрушителите!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #936 -: Ноември 07, 2024, 16:10:59 »
Ами - не, стоителите са виновни! Може ли така, срамота, не мислят за разрушителите!
Това което се опитаха да съборят е нова сграда на десетина години. Щеше да бъде нещо офис, после хотел....
Преди 2 години я затвориха - остъклиха.
Сега я бутат да строят ритейл парк.
Чудесата на новото строителство - буташ ли го не пада, пазиш ли го се саморазрушава.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #937 -: Ноември 07, 2024, 19:43:26 »
Гледал ли е някой новия филм за Гунди? Наскоро ми го разправяха гледали го, във филма  държавна сигурност опитвала да го вербува! Не може без евроатлантическа промивка на мозъци!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #938 -: Ноември 07, 2024, 19:45:40 »
Дъщерята и кандидат зетя - футболист IT ( не мога да го смеля още ).
Младите виждат Гунди, любов, спорт. Това с ДС им е като соса към бургера.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #939 -: Ноември 07, 2024, 19:52:42 »
Филмът бил "много хубав", според осведомилите ме, но те редовно гледат риалитата, така че ми е ясно.

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1739
    • Профил
« Отговор #940 -: Ноември 07, 2024, 23:14:33 »
Гледал ли е някой новия филм за Гунди? Наскоро ми го разправяха гледали го, във филма  държавна сигурност опитвала да го вербува! Не може без евроатлантическа промивка на мозъци!

---

Много тъпо е ДС да иска да вербува Гунди, защото футболистите на Левски Спартак бяха офицери от МВР!

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1739
    • Профил
« Отговор #941 -: Ноември 07, 2024, 23:18:30 »

---

Горното е откровена простотия на сценария!
Всички футболисти на Левски Спартак бяха офицери от МВР! По пример от съветския Спартак!

ТЧК

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #942 -: Ноември 08, 2024, 06:43:55 »
Всички футболисти на Левски Спартак бяха офицери от МВР! По пример от съветския Спартак!
А доколкото е известно жената на Гунди е работела в някаква картотека на МВР.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #943 -: Ноември 09, 2024, 20:49:46 »
Quote (selected)
Сорос: Това се случва за първи път от 120 г., управляващите в 10 развити държави се провалиха на изборите

https://obektivno.bg/soros-tova-se-sluchva-za-parvi-pat-ot-120-g-upravlyavashtite-v-10-razviti-darzhavi-se-provaliha-na-izborite/
Кофти година!
Инаугурацията на Тръмп догодина (дано да е на берекет), ама тая почти проспахме едно подобно събитие - инаугурацията на малък Шорош февруари 2024.
И там цяла година куцуз!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #944 -: Ноември 09, 2024, 20:58:14 »
Новият Запад на многозначителна снимка - жените мъжествени, мъжете-женствени.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10564
    • Профил
« Отговор #945 -: Ноември 09, 2024, 20:59:34 »
...и само ЕС държи здраво юздите... преди кокошката обеща да пази от крайнодесните, сега кокошката се съюзява с Америка, скоро кокошката ще пази ЕС от Америка...
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #946 -: Ноември 09, 2024, 21:03:09 »
И накрая ще моли Путин да я спаси от сънародниците й  :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #947 -: Ноември 10, 2024, 01:17:57 »
Quote (selected)
МНС ще разследва прокурора, издал заповедта за арест на Путин
"Труд"

Ама да не си помислите, че за това. Не. За сексуално посегателство. ЕстественНо.
Обаче точно сега, тутакси след промяната на ветровете оттатък Атлантика.
Тия са толкоз жалки. Въртят си задниците по-бързо и от ветропоказателите в Бургас, Варна и даже Сливен.
 Няма ли кой да им каже, че накъдето и да ги въртят, все ще са омацани с екскременти  и вонливи?

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #948 -: Ноември 10, 2024, 01:24:43 »
А тия пък, като естествен резултат от всичкото дотук, ги подгони параноята. Чакаме комисия Маккарти 2, пардон, фон дер ЛайНен.

Quote (selected)
"Брюксел е пълен с шпиони", предупреди Европейската комисия  служителите си с вътрешна бележка, разпространена в четвъртък, пише "Политико" (Politico).

Служители на Европейската комисия получиха имейл, в който им се казва, че заплахата от шпионаж е „реална“ от призрачници, които искат да откраднат тайните на изпълнителната власт на ЕС.

„Брюксел е един от най-големите шпионски центрове в света, със стотици активни офицери от разузнавателни служби, които са насочени към нашата институция“, се казва в предупреждението.

Всеки може да бъде мишена, независимо от службата, която изпълнява, добавя имейлът, с уточнението, че това включва „дипломати, журналисти, лобисти, учени или докторанти“.

Белгийските служители по сигурността изчисляват, че в някои посолства между 10 и 20 процента от дипломатите са офицери от разузнаването, докато всеки пети от китайските журналисти, работещи в Брюксел, е заподозрян като агент.

Дипломатическата служба на ЕС предупреди своя персонал за заплахата от руски и китайски шпионаж още през 2019 г., като предупреди, че има стотици шпиони от Пекин и Москва, които се прокрадват из белгийската столица и подслушват разговори в барове и ресторанти близо до централата на Комисията, се посочва в публикацията"

Активен deneb

• Sr. Member
  • Коментари: 490
    • Профил
« Отговор #949 -: Ноември 10, 2024, 08:25:35 »
Светице, ако не беше страшно, че тъкмо тези са ни "началници", щеше да е само изключително комично.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10564
    • Профил
« Отговор #950 -: Ноември 10, 2024, 11:37:31 »
Това е задълбочаваща се психоза, параноя, когнитивен дисонанс, шизофрения - изберете или допълнете. Ако едно заболяване не се лекува, то прогресира. Нищо необичайно.
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Активен Kole

• Just Member
    • Профил
« Отговор #951 -: Ноември 10, 2024, 23:34:18 »
Не мога да не споделя, алкохолните брътвежи на Южен Дайнов. Не е добре да се пие толкова, не е...

Quote (selected)
Evgenii Dainov 16ч
Днес отидох пред театъра, готов за вся какво насилие в защита на моята Република. Те не дойдоха. 3ащото: те ни подценяват, Винаги са го правили. Те - фашагите, лумпените, говедата - си мислят, че ние сме еврогейове. А ние не сме. 3а разлика от тях сме готови да жертваме целостта на телата си за Републиката, По-готови сме - аз съм го доказал в годините -да се бием с тях, отколкото те - с нас. 3атова тази вечер ги нямаше. Бяхме прекалено много., Цитат: "Най-добрият довод в спор с фашист е да запознаеш носа му с паважа". Казах.

И да запомните, не България, не Родината, не Отечеството, а република. Безлично, цинично, претенциозно. Ама той човекът не пиел, само дегустирал.

Между другото,  попаднах на един коментар, който предлага великия режисьор Малкович, да постави "Моята борба" в Тел Авив.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 12:53:25 от Kole »

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #952 -: Ноември 11, 2024, 07:05:00 »
Между другото,  попаднах на един коментар, който предлага великия режисьор Малкович, да постави "Молят борба" в Тел Авив.
Не повярвах на ушите си, когато по телевизията някой (дали не беше министъра на кОлтурата?), в защита на "творците" каза, че намира пиесата "не чак толкова" обидна.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #953 -: Ноември 11, 2024, 08:35:08 »
Между другото,  попаднах на един коментар, който предлага великия режисьор Малкович, да постави "Молят борба" в Тел Авив.

До колкото знам, в Израел дори Вагнер е забранен, и никой не ги обвинява че има цензура.

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #954 -: Ноември 11, 2024, 09:53:29 »
Само за припомняне:
Когато на 24 август 79-та година Везувий засипал града Помпей, страшната катастрофа прекъснала по средата представлението в амфитеатъра. През 1862 г., след разкопките, започнали на същото място представления, организирани от директора Антонио Лангини. Той отправил следната покана към публиката:
Quote (selected)
- Градският театър в Помпей ще бъде отворен отново идната неделя с операта "Дъщерята на полка" от Доницети, след като под дирикторството на моя колега господин Квинтус Марциус е дадена за последен път трагедията "Троянките" от Сенека,  и оттогава в продължение на 1800 години, представленията са били преустановени. Поради това аз моля почитаемата публика да продължи да се отнася и към мене така благосклонно, както към моя предшественик. Аз от своя страна ще се помъча да дам репертоар, достоен за неговия.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #955 -: Ноември 11, 2024, 10:04:37 »
По въпроса с оръжията и човеците най-прилежно се и старал г-н СмиСлов в "Дневник". Направо е предозирал, абе направо се е надрусал до козирката с евро-атлантическа параноя, българофобия, русофобия и други фобии.

Quote (selected)
"Анализът е препубликуван от "Дойче веле".
Сблъсъците пред Народния театър не са нито спонтанен протест, нито инцидент. Те са част от опит за легитимиране на насилието за политически цели. Видяхме го в сцени около парламентарната трибуна, в които депутати най-вече от "Възраждане", но и от други партии, се държаха нагло и агресивно, използвайки физическа сила срещу опонентите си. Видяхме го и в приемането на фашизоиден закон срещу "нетрадиционната сексуална ориентация", който събра изненадващо мнозинство и дава възможност за "спонтанни демонстрации" срещу училища и преподаватели. Вчера обаче политическото насилие стана съвсем неприкрито, когато подстрекавана от политици и бивши ДС-служители тълпа се опита да нахлуе в театъра, за да предотврати представлението на пиесата "Оръжията и човекът", поставена от Джон Малкович. Не само това, но тълпата нападна хора, сред които Тео Ушев, Владо Пенев и директора на самия театър Васил Василев, който храбро се опитваше да отстоява правото на колегите си да си вършат работата. Както и правото на всички граждани на нормалност

Кой има интерес от това?

Да се оправдава вчерашното насилие с "чувствителността" на българина, уж засегната от пиесата на Бърнард Шоу, е интелектуална обида за нацията. Самото заглавие на пиесата показва, че тя търси общочовешки теми, които надхвърлят конкретния исторически контекст. Хората гледат тази пиеса и до днес не защото искат да се подиграят на хигиенните навици на българите, сърбите или англичаните, а заради осъждането чрез трудно разбираемите у нас похвати на иронията на общочовешката склонност към насилие. В България пиесата срещу насилието отключи политическо насилие и стана повод за неговото легитимиране."

Голям страх ги е подгонил 🤣

Интерес от това имат следните (спестявам подробностите и обясненията, естествено Путин 🤣🤣🤣 на първо място, "Възраждане" на второ, оттам нататък в главицата смисловна са смесени чушки, праскови и репи):

Путинисткият блок
Националпопулистите и крайнодесните
Президентът Радев
Делян Пеевски
Бойко Борисов

Всички изброени са подробно описани с интереса си.
Следва важната роля интелигенцията, за да не се използва насилието като форма на управление в България оттук нататък. Ето кои са интелигенцията според СмиСлов:

Quote (selected)
"Тео Ушев, Снежина Петрова, Христо Мутафчиев, Недялко Йорданов и много други"
(последното лице до оня ден всичкото жълтопаветник го  плюеше,  де седнеше и станеше).

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #956 -: Ноември 11, 2024, 16:20:48 »
Умно-красивите жълтопаветници хитро преместват спора за постановката на  Малкович, към свободата на словото, изкуството и артистите, от същината - замислено е като провокация към патриотичните и нормално мислещи българи, замислено като е осмиване и обезценяване на българската история, за мозъчно промиване на младите поколения и възпитаване на космополитизъм, нихилизъм и срам от българщината сред тях. Внушаване на чувство за малоценност сред ненужното на САЩ, население на България. Поръчката е от глобалистите.

Жалко, че на уловката се хващат и уж умни хора!

Неактивен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2696
    • Профил
« Отговор #957 -: Ноември 11, 2024, 16:42:24 »
- Протестът избухна спонтанно, основно заради насилието над мнозинството да бъде принудено да приеме античовешките ви, сатанински ценности!

Извращенията се налагат единствено и само, за да демонстрирате принадлежност не към естественото, морала, етиката - Духовното, а към падението, разрухата, перверзното, като знак за "победа" над Бога и Съзиданието. Вашата "премиера", бе една съзнателна и нарочна провокация. С избора на пенкилер сготвеното "парче" за представяне на сцената и с премиера на точно тази дата, плюс самата постановка и избран постановчик.

Ако бяхте така невинно синеоки, всичките изплямпани, след дъжд-качулка, "аргументи", вие можехте да представите в самото начало. Но не - не обърнахте внимание на отделните негативни публикации и мнения из мнозинството, промъкнали се през диктатурата ви:

- Нагла, нахална, безпардонна и - не реагирахте, а нападате! - така и СЕГА действате.

При видимо опорочените избори - се правите на не разбрали. И ето, натрупаното експлозивно възмущение за всичките ви колосални системни престъпления, нечестивости, търсеше изход. Обичайно, както винаги, най-слабото звено се открои за една спонтанна демонстрация на несъгласието с вас. Такава е, по навик се опитвате да търсите организатори, да омаскарявате непознати вам хора...

- Хубаво ще е да се освестите малко от устремът ви към пропастта. Вие ще набутате и народа и страната в Геената огнена, но и вие, чуждо поклони слуги, на вас също нищо не ще ви се сдобри. ... Дали занапред няма да е по-полезно първо вие да размислите малко и да коригирате нечестивите си напъни?

Но за сега у вас не се забелязват стряскане, осъзнаване или събуждане. С обречените е обичайно.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 17:01:35 от Eisblock »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #958 -: Ноември 11, 2024, 21:01:18 »
Цитат на: Христо Ботьов Петков
"Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!"

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #959 -: Ноември 12, 2024, 17:05:12 »
Руският президент Владимир Путин бил „на косъм" от детонирането на ядрено оръжие в Украйна през октомври 2022 година. Информацията е разкрита в биография на бившия премиер на Великобритания Лиз Тръс.
https://telegraph.bg/svetat/novini/putin-na-kosym-ot-natiskaneto-na-chervenoto-kopche-v-dokladi-na-beliia-dom-se-tvyrdi-che-ima-50-shans-rusiia-da-izpolzva-iadreno-oryzhie-na-bojnoto-pole-434237
Тази я изгониха с камъни, тя биография пише.
Quote (selected)
Путин „на косъм" от натискането на червеното копче!
В доклади на Белия дом се твърди, че има 50% шанс Русия да използва ядрено оръжие на бойното поле
Пак от там - заглавието.
Велик анализ:
Пейсе на пейсе! Или ще натисне копчето или не. :)))