Тъй като на разказаното от него съм мноо по-склонна да вярвам, отколкото да не вярвам, и аз не знам защо ...
Джи, истината е винаги някъде посредата.Стойчо бил ли е болен от Ковид - бил е.
Отишъл ли е на контролен - отишъл е /и не, не е необходимо да го викат - има си дата, ако иска отива/.
Отишъл и му направили процедури, които може и да не са платени по каса, независимо, че май има право да е така - тук не съм сигурен/.
За да не плаща, приятелят му доц. Атанасов, съвсем колегиално и по човешки му е пуснал пътека, с което формално е сбъркал, това е нарушение. Макар че признавам и аз да бях и аз така щях да направя, щото закона е нефелен, то от ГРОБ какво друго!/
С което и двете страни са решили че всичко е пито-платено.
Но!
Сетне изведнъж Стойчо става министър и при ровене на касата в Пирогов му докладват че бил болен и лекуван от цироза!
Нормално Стойчо се самосезира и при 800 проверени случаи с 400 нарушения съвсем резонно отсича тъпата глава Балтова.
Вместо да си притраят, тъпите сестри, вероятно подръчквани от Балтов излизат на протест и пейзажа се оцветява в кафяви точки.
От цялата работа най сериозно е пострадал доц. Атанасов - един честен човек, професионалист, комуто и аз съм благодарен, щото ме е лекувал и мен. Но - твай нашта система - направи добро, за да ти го заврът.
Балтов да не се прави на света вода, няма такъв начин 50% от проверените хоспитализации да не са редовни и той да е в бяло. Ай сиктир - пълнил си е гушата, докато колегите му са спасявали животи - както са го правили винаги. Поне повечето.
Последно, примерче само, докато бях там с Ковид, три пъти ни разкарваха ена група напред назад до скенера /имаше един отделен за такива заразни като нас/, щото не работеше. Персонала едва ли не псуваше, че никой от "шефовете" не евава да им обръща внимание на сигналите. Това също са камъни в балтовата кошница.
Финално - където и да се разрови е все така - всичко у киреча, но верните калинчовци си мажат филиите от остатъците след отката към мутрювчетата.
В тази каша естествено малко могат да останат неоцветени в точки и те са предимно вън от държавни/общински структури.
Ше се опрайм, ама бавно, засега само най отгоре - отгоре насмогват. Дано да тръгне правителство, че да пуснат булдозерите.Иначе има да се влачим.
Само че има и оптимизъм малко - на хората съвсем им писна и пак може да излезат!