Аре стигал си ревал за смотания соц.
Нищо не си разбрал. Не съм ревал за соца. Познавам го, защото съм се пенсионирал от него, работил съм за него в "реалното" производство. В този форум малцина могат да го кажат. Някои не са го и помирисвали. Имаше сериозни недостатъци в соца и аз съм писал за тях. Основният е, че разчиташе на съзнание, а то изоставаше, ако изобщо го имаше. На хората не им се работеше в соца. Не им се работеше за "общото". Той нямаше лостове да мотивира хората да работят. Това го и провали. Не някакъв си предател - Горбачов. Отделно проблемът с номенклатурата, която без да е собственик слабо се интерисуваше от резултата от работата, но се възползваше от положението си да присвоява.
Пенсионионирах се и при англосаксите, та мисля ги познавам повече от теб. Остави ги лозунгите! Западът се е научил да използва слабостите на хората, за да богатее. Виж например Las Vegas! От една страна алчността на малцина и от друга страна системата която те принуждава да работиш яко, за да оцелееш победиха икономически социализма. Помогна им да задоволят потребностите на една средна класа, да направят витрина на проспериращо общество. Изчезна СССР и фъканият соц и изчезна необходимоста да се глези т.н. "средна класа". Пуснаха я по надолнището. Гледаш ги задоволени, живеят в къщи, една или две коли отпред, а са затънали в дългове, та като си загубят работата ходят като зомбита. Загубването на работата си става почти задължително след като навършиш 50-55 години. Но, не! No age discrimination! Намираш си друга работа, обикновенно без медикал. Във възраст когато ти трябва медицинска застраховка.
Не ми говори за "европеец", "човек"! Това е толкова "pathetic"!
Навън е джунгла. Редовият човек е доста надолу в хранителната верига. Почнеш ли да потъваш, няма дъно.
Последното не е характеристика на "англосаксите". То е благодарение на капитализма. Алилуя!