Не върви да тръгна аз да защитавам харвардският тандем или Радев.
Ще отбележа само че явно се разминавам с публиката ценностно.Аз си знам че съм роден кат гадина, и полагам усилия да го преодолея- поне да не избия съседите в квартала.Това е същността на цивилизацията, културата, първите седем, ако щете.И съм уверен че и другите са родени гадове.Ако не вярвате- погледнете непредубедено някое още пълзящо по пода хлапе на което всички му се умиляват че е "ангелче" с ква радост къса крилцата на мухите, опитва се да удуши котето или мачка с чук паяка изпитвайки истинска радост.
Човек се става, не се раждаш.
Оттам и разминаванията в коментарите- когато казвам да не цвилите в умиление от Пилота, че и той си е човек кат всички- някои тук подскачаха.Сега ги помотросили и бросили.Или вечно влюбената в модните икони и униформи Джиджи-днес готова да пристане на харвардци.
Никой не е идеален, никой не е напълно непотребен.В система на обществен труд(освен ако не сте Робинзон постигнал пълна автаркия) за определена работа в определен момент преценяваш дали някой е полезен.Абстракният хуманизъм е едно, но общественото устройство и цялата цивилизация предполагат да гледаш на хората и като инструмент(или "човешки капитал" ), както и да осъзнаваш своята роля като
такъв.
След това интермецо- само искам да отбележа че драма няма.Наличието на изненадани или други-тепърва изненадани от бик не е драма, а комичен елемент.Гег.Нещо като да видиш Чаплин в ням филм слагащ стълба на рамо.