Парламентаризмът в България категорично се провали. Демокрацията, която обществото експлоатира произвежда хаос и падение. Необходима е нова форма на обществено устройство, която да положи логично, системно и смислено основите на новото развитие на страната ни.
Глупости пишеш от Далас, "градски".
Не се провали парламентаризма в БГ. Провалиха се западните ментори от Брюксел и Козяк 16. Държат на къса финансова каишка българските си слуги.
Горният с дипломите предлага някакъв изборен "ценз". Засега образователен, но ще стигне и до имотен. WTF
Много думи, за да не се каже, че демокрацията се изражда от партиите и партизанлъка.
Имате нужда в БГ от мажоритарни избори. Всеки трябва да знае кой го представлява.
Но изборите не решават нищо ако нямаш независимост. Да се стигне българска армия в която съм служил да търси майната си по Ирак и Афганистан.
Да, и чужди бази на БГ територия. Подробност е, че е "for free".
Съвсем отделен е въпросът кого преставляват и защитават партиите. Банкстерите, бачкаторите на надница, мениджерите, пенсионерите, белите якички, офисен планктон, селски производители или ВСИЧКИ? Как става тази работа? Е, не става! Защитават си техните партиини интереси и донорите си.
Smoke & mirrors!
Партиите. Заобикалят като от прокажен, класовата същност на обществото и различните класови интереси. Естествено. Няма класи, няма класова борба. Да, ама не!
Противоречията при капитализма никой не ги е отменил. Няма такъв вълшебник. Само се задълбочават и това, че в "центъра" на демото сега най- важен въпрос е вдигането на лимита на федералния дълг го показва.
PS Наскоро синът заведе внуците ми на юг към Мериланд на плаж. Не ме питайте защо! Тук водата била студена. Спали са една нощ в NYC точно до Times Square. Децата много впечатлени, че било пълно с бездомници точно там. Спят по входовете. Явно не бяха виждали дотогава.
Предполагам бездомниците спят по улиците защото си ценят свободата на предвижване.
А, може би искат да се закаляват?
https://1.bp.blogspot.com/-RKLLc-asudk/UR4FNiMAvAI/AAAAAAAAILY/xLc3wGOg5O4/s1600/Times+Square+New+York_3.jpgНе съм бил там, както и на хиляди други места.