Сланината, не само онази част до линията и дето е два - три см., а както се полага 5-6-7 см. цялата обелена и с кожичката.
Чесън скилидки нарязани на по тънки парченца като люспи от шишарка, зелева чорба, иют червен пипер, малко други мерудии по вкус.
Сланината се вари 5 мин. или докато почне да става прозрачна, в зелева чорба, снема се и веднага се шпикова с чесъна и овалва в бурените.
След което се слага във фризера, най добре в найлонови пликчета за фризер, като за препоръчване е предварително да е приготвена на малки брусчета за еднократна употреба.
Когато дойде момента се вади най много 5 мин . преди употреба, нарязва се на съвсем тънки филийки - замразената сланина позволява да го направите също като с електрически нож.
Никакви допълнителни добавки. Мезе за червено - ммммуци!
Фсъщност, муцито може да дойде, но малко по късно.