Вчера Бонго написа две неща, с които съм абсолютно съгласна.
С това сега, въпреки че тогава приех обяснението, че в парламента трябва все пак да остане опозиция, но времето ни опроверга:
Цитат на: Engels в Ноември 16, 2021, 22:38:09
Цитат
"Може би имам различни разбирания от президента по някои въпроси. Не приех, когато дойде в парламента и се обърна към нас с думите "вие сте статуквото, промяната е на площадите". Ние не сме статуквото. Тогава парламентарната група много се напрегна, а аз ги спрях да не реагират. След това призова гражданите срещу партиите", добави Нинова.
Значи е била наясно накъде отива работата.
Ако БСП тогава беше напуснала НС, както го стори през зимата, нямаше да е тъй.
И с това, и го подкрепих вчера:
Бахти истериите се разиграват тук.
"Кумирът" Радев - някой го споменя. Не ми е кумир, но беше единствената приемлива за мен кандидатурах гласувах за него.
Що се отнся до Кирчко и Кокорчо ги приемам доброжелателно. Не съм гласувал за тях, но не мисля, че са президенстка партия и не смятам, че някой е предполагал това развитие, когато ги е препоръчвал на Радев за служебни министри, вкл. той самият.
И ще добавя, че ако Нинова и БСП бяха подкрепили Радев и Йотова незабавно, след като те обявиха кандидатурата си, вместо да се правят на интересни с уж партийните процедури, а в действителност със зле прикрита заплаха тип кво ше стане, ако не ви подкрепим, щяха да си прелеят гласове от Радев. Е, не толкова, колкото на парламентарните веднага след избора на Радев 2016, щото ситуацията е друга, но щяха. Дип че и в двата краткотрайни парламента Нинова се държа много разумно.
Пак да кажа, щот тук и навсякъде сега се обсъжда предимно БСП, че в неделя не подкрепих никого, щото БСП отново ми предложи все същата безлична листа, за която бях гласувала вече 3 (три!) пъти от 2017 до юли включително. Ми кафа!
Разбирам, че промяната в една партия не става бързо и лесно, но 5 (пет!) години да ми сервират все едно и също нищо за народни представители от Бургас ми дойде в повече.