Създателят на иРНК и иДНК технологията ги е създал 89 или около. И сега е плътно срещу масовото прилагане на ваксините. Робърт Малоун се казва. Тия не са я създали, турците.
Тя технологията може да е създадена отдавна, но чак през 2005 година се справят със защитата на организма срещу чужда ДНК и РНК.
Ако РНК ваксината беше класическа, тоест идентична с природната ДНК и РНК, хората масово щяха да измират от ваксината. Смъртността щеше да достигне 50% при ваксинираните. За да решат този проблем през 2005 година замениха РНК със синтетична, която няма аналог в природата. Така измамиха защитния механизъм в човека срещу чуждата ДНК и РНК. На синтетичната РНК защитния механизъм не обръща внимание, защото урацилът е заместен с модифицираните РНК-елементи - 5-метил-цитидин и псевдо-урацил (по метода на Карико и Вайсман).
Затова първата задача на учените от Модерна беше да намерят друг аналог с подобно действие. Така се стига до 1-метил-псевдоуридин, а след това и много други модификации с много добри показатели.
Лично аз имам едно "леко" съмнение доколко успешно са успели да измамят организма с модифицираните РНК-елементи. Оттам и съмнението ми към РНК "ваксината" като цяло.
Ако до 25 години на "ваксинираните" не им се случи нищо фатално, можем да приемем, че технологията е сравнително успешна.
Аз понеже на този етап съм недосегаем за вируса, предпочитам да изчакам протеиновите ваксини, а още по-добре лекарство подобно на това против ХИВ вируса.