Другото, което изключително много ме забавлява, е представата на някои хора, че трябва да бъдат убеждавани. Че трябва някой да положи усилия да ги кандардисва да се ваксинират все едно са жена, дето само вика "не" и все нещо не е ѝ е достатъчно, за да пусне на съответния сваляч.
Ами не. Земята се върти и без вас, на абсолютно никой не му пука кой знае колко здрави ли са българите, болни ли са, вярват ли на авторитети или вярват само на мутри и измамници. Като българите по една или друга причина колективно са взели грешното (и крайно тъпото) решение да не се ваксинират, това върви и със съответните последици.
Нямам никакво съжаление към някой, който заради ковид е развил хронични заболявания, ама не се е ваксинирал като може. Съветвам го:
1. Да не писка.
2. Да не реве.
3. Да не обвинява никой освен себе си и собствената си тъпота.
Защото да си тъп е избор. Всеки е свободен да го направи. Ама си има последици. Те няма да се заличат, независимо колко се тръшка и вика "Ама не е честно!".
Жал ми е, че формално съм част от една толкова тъпа, невежа и проста нация. А точно колко тъпа, невежда и проста е, личи от конкретните статистиките за смъртност, продължителност на живота и хронични заболявания. Не от кайлевите, дозиревски и паралелепипедски оправдания и интерпретации.