И са ужасно ефективни. Но не предпазват от заразяване.
А за още по-добра ефективност се повтарят и потретват на месечна база. Засега
И отново не разбрах - алтернативата?
За мой срам, прочел съм само една книга на Тери Пратчет. Последната. Там той нарича бета блокерите "хавлията на дявола". Пише за живота си със странна форма на Алцхаймер, възможно причинена от тях. Невесело.
При все това, всяка сутрин, прилежно доколкото мога, си пия Кантаба и Конкора. Без да чета подробните хартийки в кутийките. Доверил съм се на лекаря, който ми ги е предписал. Въпреки, че имам роднина, лекар, който вече страда, отново - възможно от тях. Или пък не. Подобни изменения предизвиква и самото високо кръвно.
Е, оставам с надежда, да се радвам на детето си и, кой знае, един ден, дай Боже - и на внуците си. Отнасям се с уважение към знанията, таланта, труда и смелостта на учените, които създават лекарствата и които създадоха ваксините. И не искам от тях гаранции, които, знам, не могат да ми дадат. Вярвам в силата на знанието и презирам невежеството, глупостта и всеки предразсъдък с претенция за разсъдък. Това е моят избор. Уважавам и правото на всеки друг на избор. С едно уточнение - не поставям това негово право над правото на здраве и живот на другите. Които и каквито и да са.