Умник бре Я по "твоя" модел дай заразените към края на годината 15 януари и 15 февруари догодина.
И отделно дай влиянието на някой отделен фактор, например “"училища", към тези дати
Или за теб матиматически модел се свежда до неколко изречения в некъф адм. докюмент?
Спрях да се смея, вече може и да ти отговоря.
Твърде неумно е да ме предизвикваш. Но хайде да опитаме, на око, без Ексел и други магии да ти направя една прогноза, по "модел". Да видим пък с колко ще сгреша. Щото, как беше, "Всички модели са грешни. Но някои са полезни".
И така. Днес, 14 декември 2021, броят на потвърдените случаи на COVID-19 е 716 647.
Прогноза: Към 15 февруари 2022 броят на потвърдените случаи на COVID-19 ще е, най-вероятно, все още под 800 000, някъде на ниво около 761 000. Тук ще влияе и това как ще се държи Омикрона, радушно посрещнат по тези места.
Към 15 януари 2022 броят на потвърдените случаи на COVID-19 ще е, вероятно, около 742 000. Все още Делта ще властва над "хороскопа" ни.
п.п. Мислех да помоля Ной да депозираме при нея прогнозите. Тя ми е като нотариус, удостоверява прогнози и дати, милата (как ме търпи още, един Бог знае)
После се сетих, че ти не си по прогнозите.
п.п.п. Факторът "училище". Излизат, без изключение, в Коледна и Новогодишна ваканция. В поведението на Делта и прогнозата за средата на януари ще повлияят слабо. Виж, когато Омикрон започне да се бори за надмощие над Делта, децата ще му помогнат. Не знам тест веднъж седмично колко ще помогне пък на ограничаването на Омикрон. Скептичен съм. Така или иначе, на Омикрон ще му трябват от 3 до 4 седмици, за да се развихри, а за 100% доминация - поне месец. Надявам се.