само най-добронамерено ще те посъветвам да се отнасяш предпазливо и по-скептично към т. н. конспиративни теории, даже и към някои от постовете на Кайлето, Алиска ... Откровено казано, някои от тях и на мен ми се иска да са верни, но ми противоречат на здравия разум, та затуй се старая, ако е възможно да не изпадам в пожелателно мислене (wishful thinking). Просто така съм устроен – опитвам се да си намеря винаги реалистично обяснение на нещата, като в същото време допускам и наличието на паранормални явления, които по-скоро са изключения, потвърждаващи правилата. Иначе не съм толкова груб, по-скоро болезнено откровен и честно и открито изказвам мнението си. От две години и половина най-конспиративната история на всички времена е тази, която Властите поднасят на плебса за "вируса". Всъщност това не е медицински въпрос , а теологичен. Аз отдавна съм престанал да обяснявам и отварям очи. Който иска да вярва - нека вярва. Който не, нека разчита на собствения си здрав разум. Да, аз съм специалист и нещата ми са пределно ясни. Но в тази "история" изобщо не е необходимо да си медик, биолог, учен... за да имаш критично мислене и да събереш 2 и 2 . И ако Официалните власти убедено твърдят трета година , че 2 и 2 вече не е 4 , а 666 - дали ще го приеме човек, или ще се усъмни, това е тест за интелигентност. Супер накратко - такъв вирус циркулиращ сред хората няма. Не е изолиран никога и никъде. Не е доказан по тетрадата на Кох и Пастьор. Не е заснеман на електронна микроскопия в клетки от реален човек -обявен за болен от "ковид". Огромната, колосална и бомбастична ЛЪЖА се крепи на един единствен "аргумент" - тестовете PCR . Това не са медицински тестове. Това е биотехнологична методика, за нея Кари Мълис е получил Нобел за ХИМИЯ. Не за медицина. PCR НЕ ДОКАЗВА НИКАКВИ ВИРУСИ. Това дори го пише на "резултатите", поне тук във Франция при "отрицателен резултат" ---Absence d'ARN du coronavirus SARS-CoV-2 (negative PCR test for SARS-CoV-2). Ce résultat n'élimine pas le risque d'une contamination ultérieure.--- Демек това е една банка антинари, или има , или няма. Т.е. това НЕ Е МЕДИЦИНА, а ШАРЛАТАНИЯ. Номерът при PCR техниката е че фалшивите + резултати /"болни"/ могат да варират според колко ДНК амплификации се прави на изходния материал. Така по команда от властите лабораториите могат да създават "вълни" или да "намалят заболеваемостта". Махнете PCR и лъжата Ковид се срутва, ТЕ си го признават.