Драга Кайли, твоят антиваксърски ентусиазъм наистина започва да буди безпокойство у мен. На какво се дължи той? На нарушения в хипофизата? Не вярвам. На хипертрофирано самосъзнание като спасител на човечеството? Също не вярвам. Моята вяра обаче е едно, а друго е, каквото наблюдавам. Виждам те да пръскаш мегаватова енергия в един форум, който се чете от двайсетина човека. От тях половината са се ваксинирали и ти няма да ги убедиш в погрешното им решение. Другата половина няма да се ваксинират никога, но не защото ти си ги убедила. От първите десетина двама-трима са те дигнали на щиковете си и садистично те подхвърлят. От вторите десетина един-двама вяло те поддържат. О, има и една трета група от двама-трима надзиратели, които с настървение те ръфат, но го правят, така да се каже, ex officio, по силата на служебните си задължения, както те ги разбират. А аз? Аз, както знаеш, съм преболедувал - сиреч минал съм през твоята платформа, сега съм ваксиниран и съм на противоположната платформа. Но, ей Богу, не смятам да посветя остатъка от дните си и сетната си енергия на борбата за едната или другата кауза. Още по-малко пък да влизам в люта битка с теб. Както си се убедила, освен няколко добронамерени и най-вече хумористични подхвърляния не съм хлътвал по същество в полемиката. Чудя ти се обаче на упоритостта, с която водиш тази абсолютно безполезна и безрезултатна война. Окопна позиционна война с поредни единични изстрели, които никого не поразяват. Питам се в тази ли война откриваш призванието си? Долавям, че живееш в чудесна страна, вероятно с обаятелни наследници... Не е ли по-удачно да споделиш нещо за живота си там? За атмосферата в бистрото, за околния пейзаж, па дори за времето и ланшния сняг, дето се вика... Що пък да не видим и снимка? Дори ми липсва просветителският плам, с който да разкриеш извънземните корени на туй, що е ставало и ще става. Убеден съм, че всички в този форум ще посрещнат подобни изяви далеч по-благосклонно от n-тата антивирусна посявка.
P.S. Понеже сигурно гледаш на темата като на своя, само дай знак и одма ще изтрия туй си откровение като оф-топик!