Ех, Ной, как да не си спомним времето на Сталин, когато черния хайвер го купуваха с кофи... А сега, сатрап бил!
Хайде сега, с кофи! Ми не е хигиенично с кофи, с бурканчета си ходел народът. Аз заварих червения хайвер в трилитрови буркани, верно, само за наши хора. А 67-и изобщо не го долюбва, защото месец го ял като основна храна на Камчатка.
Още е много рано да се каже какъв е бил Сталин, а за Лукашенко е още по-рано. Но или на мен ми се падаха все шофьори - лукашенколюби в основната си маса, или тези, с които разговарях по офиси и магазини, бяха все патриоти недодялани. Но например секретарката на зъболекарския кабинет, единият от братята й живее в САЩ. Тя прекрасно говори английски, има медицинско образование, полувисше сестринско, и би могла безпроблемно да се устрои от тази страна на океана. Не ще. Същото и с двама от хирурзите, четат по цяла Европа лекции, и се прибират да си работят в Минск, не щат да бягат.
Както каза един мъдър момък - нашите дисиденти искат да работят като при социализма, да живеят по социалистически цени, но да получават заплати като на пъпа на Манхатън.
За Белорус, в която случаен таксиджия на въпрос къде да отидем да кибичим като туристи, рече първо "В музея на Втората световна!" и беше сериозен.