което означава, че тези комбинации от цифри изобщо не трябва да се коментират (imho).
О, напротив! Много е поучително да се изследва относителния дял на приноса на COVID-19 в ексцесната смъртност.
Например, докато аз се занимавах с шибания COVID-19 от март 2020 насам, баща ми, който прилежно си беше ваксиниран овреме с две дози Астра Зенека, диспансеризиран в онкодиспансера от едно 40 години, уж наблюдаван, да развие рак на черния дроб, който го и уби на 84, преди няколко месеца, два месеца след диагностицирането му, практически. Светла му памет. Остава въпросът, дали ако нямаше пандемия, той би се подложил на изследвания по-рано, които щяха да открият рака в по-ранен стадий. Кой знае ... Късното му откриване му спести химиотерапията или лъчетерапията, които, подозирам, щяха да го убият и по-рано от рака. С оглед останалите му заболявания и състояние.
Разбира се, местните антиваксъри могат да ми развият теория как ваксината е отключила рака. Аз имам друга теория - излагане на активен винилхлорид преди 40 години, често и по много. Но няма да научим отговора със сигурност.