Понеже продължавате да серете, Явор е бил и с брустерна доза ...от Файзера ви. Нямам нищо против да си кютате в полозите, но не се опитвайте да се подигравате с хора, с различно от вашето мнение.
Помнете - на 36 години! А вие сте вечни и отсекъде защитени! И най-умните и хитрите...по подразбиране. Другите сме идиоти
Та, защо, казваш, особено следва да помним този твой Явор? Щото е бил на 36? А ако беше на 37? Или пък на 87? Или, мислиш си, с типичния ти егоцентризъм, че само ти си погребала и оплакала без време отишли си твои роднини, близки, колеги, познати в тази пандемия? Поп виждала ли си как плаче на погребение, докато чете молитвата? Е, аз и това видях в тази пандемия.
И какво като е бил с бустерна доза от Pfizer Явор? Измамил го е дилърът, дето му я е пласирал ли? Ще си търси потребителските права? Shit happens, драга. Време ти е да пораснеш. Това момче, бог да го прости, е изтеглило късата клечка - един от тези 25%, за които дори и бустерната доза не спестява тежкото протичане на болестта и, уви, смъртта, ако COVID-19 ги докопа (5%). Но не е само той. И много други. И още повече - предстои. Впрочем, самият аз съм с 3 дози Pfizer и съм доста наясно с шансовете си. Нито съм вечен, нито защитен на все 100%. Алтернативата? Какво ми предлагаш, срещу отказа от ваксиниране? При моята работа, постоянно сред хора? При моите заболявания? Руска рулетка? Ама за кефа ти да добавя още един патрон в барабана, а?
И като ми предлагаш да си кютам в полога, ти на кой плет покачена ми кудкудякаш, че не разбрах? Какво ти, лично, си допринесла в превенцията и противодействието на COVID-19? Една смърт, нелепа, те хвърля в потрес. А 10? А 100? А 1000? А 30 239? А 60 000?
Нито съм най-умният, нито съм най-хитрият, както и другите тук, към които адресираш хюбриса си. Но пък имах шанса да използвам ума си и "хитростта" си, колкото я имам, срещу COVID-19. Даде ми се този шанс. За което съм благодарен. Защото нямаше да изтърпя толкова мъка и скръб около мен, без да съм направил и без да правя нещо, за да помогна. С това, което умея най-добре. С най-доброто от себе си.
Подигравките ... В тези месеци и години видях как се подиграха с приноса на истинските герои. Как се отнесоха към истинските специалисти и капацитети, които водеха в най-трудния момент. Хора, на чиито знания и опит не мога и на една хилядна да се премеря. Аз ли, пред тях, да роптая, че не са ми зачели приноса? Не си и помислям, даже. Но така е добре. Другото - водевилни министри да раздават златни медали на водевилни герои - да пази Господ. Почит може и да не съм дослужил, ама и за посмешище на потомството не ща да ставам.
Колкото до "различното ви мнение". Имам теория за него. То е дериват на загубата на контрол върху собствената съдба и живот. Отпорът ви срещу ваксините е опит да си възвърнете контрола. Даде ви се избор. И решихте да сте "различни", афиширайки агресивно правото си да избирате (което, всъщност, никой тук не оспорва). Иронията е в това, че при този масов отпор в България, не сте различни, а банални.
Но в тази баналност се превръщате в заплаха. И не само за себе си. А това вече е проблем. Който трябва да бъде решаван.
И още нещо. За контрола. На тази стръв изловиха мнозина при Брекзит. Вашето антиваксерство е стимулирано по същия начин. Обект сте на усилена и, уви, твърде долнопробна и примитивна пропаганда. Основно от външни сили. Но добре подкрепени и тук, в страната. И причината за това е очевадна - националната сигурност. Нещо, което убива бадева 60 000 души отгоре за 20 месеца, няма как да не е проблем на националната сигурност. Вие сте белите мишки, които въртят колелцата. Малки, пухкави ВЕИ-та на глупостта, които захранват доста по-сложна и зловеща машина за манипулация и влияние. Слава богу, много сте. Тъй "странностите" на всяка ваша индивидуалност, на които тъй държите и се гордеете, в съвкупността си, формират лесно изчислимо и предвидимо поведение. Слава богу ...