Аз съм един от първите регистрирани в този форум - 09.08.2018 г.
Бях персонално поканен от тези мили и добри хора, които решиха да създадат това място, като контрапункт на онази клоака, в която се превърна форума на вестника.
За тях не знам, но аз (донякъде наивно) смятах, че – ето, сега тук ще се съберем тези, които можем да споделяме мисли по различни въпроси, да спорим (аргументирано) и ... изобщо да бъде интересно. Ясно е, че в брейнсторминга се ражда истината.
Отначало бях активен. Участвах почти редовно по теми, в които се считах компетентен.
После...
После се получи така, че тук се заселиха някои лица, чиято основна задача беше да се конфронтират с някого, да ни покажат, че тяхното мнение е меродавното, в повечето случаи без каквато и да е доказателствена основа (да го кажем по модерному
background) и след някакво време, обикновено после няколко диалога, преминаваха към нападки, даване на квалификации и логично стигнаха дотам, да решат, че могат да дават акъл на администраторите и модераторите на форума.
Което вече е преминаване на т. нар. "червени линии" на нормалното, интелигентно общуване.
Направо не ми се споменава за онези, които са "компетентни" по всички теми! Е! За интелигентно общуване, все пак, е необходимо наличието на съответните субекти - т.е. интелигентни участници...
И... вследствие на това и независимо от опитите на администрацията възпитано и толерантно да покаже пътя за правилното функциониране на форума, се достигна до днешното положение.
.................
На по-старите колеги тук им направи впечатление, че аз, от известно време, доста рядко вземам отношение по темите. Което не значи, че не чета какво се пише тук. Но тъй като изключително мразя да влизам в диалог с някого, който си служи с лозунги или съмнителни постулати вместо логични аргументи, предпочетох да сведа участието си само до вземане на отношение по въпрос, в който съм забелзал някаква сериозна некомпетентност или неточност.
Също така считам, че българският език, в неговата писмена форма, е подвластен на граматически правила, приети съвсем не случайно.
Някои тук считат, че могат да си пишат както си искат или както са говорили в детството си на диалекта в с. Чупърляне. Вероятно смятат, че това се явява нещо адски оригинално, или това показва някакъв връх на тяхната демократичност или изява на свобода.
Тяхна си работа. Аз, обаче не ги чета. Вероятно и други.
С този малък пример искам да намекна, че както в езика има правила и то единни (няма да обяснявам защо), така и във всяка система трябва да има такива. Също няма да се разпростирам защо. Които имат капацитет да разберат вече отдавна са го разбрали.
Последно – към ръководителите. Анархията НЕ Е майка на реда, което е доказвано многократно. Трябва желязна ръка, иначе ... вижте форума на "Сега" докъде я докара. Възпитаното и толерантното не вършат работа.
Е, комуто това не се нрави – два пъти
и после ... "Сбогом Гергино"!
Форумът само ще спечели.
ПП.Няма да отговарям на всякаква реплика по написаното от мен тук.
Повечето ги знам – право на мнение; едностранен поглед по темата от всички участници; "аз съм си такъв/такава"; ще си пиша както си искам и др. подобни "демократични" измишльотини!