Бъди, ти къде си бил тогава. Казвам ти, "скромни незабележими" фирмички. Изнесоха доста грамотни българи, преди това пришпорили ги с голяма инфлация. Сивички фирмички (по съвременната терминология), които после изчезнаха набързо. Нещата вървяха в синхрон. После Иванчо раздели на 1000 (то беше по-късно де). Междувременно хората бяха обрани до шушка. И познай какви бяха резултатите от изборите тугиз. Бе ти дан' си ченге щом тъй уж наивно питаш? То не пречи и да си работил нещо между народа. И познания може си завъдил. С морала по-чапрашик работата.
Нещо куца логиката ти.
Пишеш: ... "Инженерните кадри, стрували най-скъпо на дуржавата и докторите се разбягаха като пилци. БСП дан' се праи на девственица. Те организираха това. Заради едни кирливи/крадени пари."
Я обясни как БСП организира това!? Заради какви кирливи/крадени пари?
Няма нито логика още по-малко конкретика в писанията ти. Преди 89 износът на квалифицирани кадри беше държавен бизнес. Като се обърна палачинката хората се приватизираха и се отърваха от държавата посредник. Народът хукна като отвързан да търси щастие, а то било тук и тогава.
Освен това специалисти вече се изнасяха и продължават да се изнасят самостоятелно, защото са грамотни!
Посредниците са за простите бачкери. Така например Президент Плевналиев направи пачка изнасяйки не инженери и лекари, а прости строители! До ден днешен се изнасят старогледачи и медсестри дори. Специлисти най-лесно се справят с намиране на работа тези завършили там и ЗНАЕЩИ ЕЗИКА. Не е лесно БГ-ец специалист да пробие, ако не е известен в браша си. Преди да замина имах вече договор за над 3к в Европа, но бях известен в бранша си.
Хайде холан не се прави на малоумен, да пишеш глупости по инерция!
Друга форма е сапунисването за учене в чужбина, ама то е в лъскави хотели и т. н.
Ако те вълнува ДА бил съм ченге и не се срамувам, а напротив! Придобих интуиция да помирисвам директно измамниците.
Напуснал съм БГ 85 година, но вече преди това бях квитирал службата и минал в сферата на големия бизнес. Очевидно пишеш като пале (куче касапин), дето не му е ясна далаверата.
Плувай!