Boris Christoff recording Boris GodunovКоментар от негов почитател:
The first opera I was taken to was Boris Godunov and Christoff was Boris. I was a schoolboy. He was elemental, with a voice like magma, and the death scene was so electric that I leapt out of my seat and had to be forcibly pushed back down. Some years later, I was, once again, at the ROH for his Philip II. The animal intensity, so visceral, again left me breathless and to this day my hair stands on end when I hear that voice. It was not an enormous instrument but it had a majesty beyond mere size.
"Първата опера, на която ме заведоха, беше „Борис Годунов“, а Христов беше „Борис“. Бях ученик. Той беше елементарен, с глас като магма, а сцената на смъртта беше толкова наелектризирана, че скочих от мястото си и трябваше насила да бъда бутнат обратно. Няколко години по-късно бях отново в ROH за неговия Филип II. Животинската интензивност, толкова висцерална, отново ме остави без дъх и до ден днешен косата ми настръхва, когато чуя този глас. Това не беше огромен инструмент, но притежаваше величие, надхвърлящо обикновения размер."
Аз съжалявам, че никога не съм слушал Борис Христов на живо, у нас никога не сме оценили, каквато скъпоценност сме имали!