Странна птица е т. н. полковник Николай Марков. Очевидно човек обиден от системата и сега бурно медийно протестира, но без особен ефект. Според мен не казва нищо съществено и неизвестно, просто сравнително умело подбира факти и събития и преднамерено хиперболизира някои от тях за предизвикване на съответен ефект в очите на слепите. Не случайно написах в началото т. н. полковник, просто защото съм сигурен, че не му е присвоено звание полковник. Той е служил 14 години след завършване на военно училище и се е уволнил (по собствено желание) със звание най-много до майор! Полковник се вижда само в мокрите си мечти!
Той много ми напомня един друг негов колега от бившето УБО (НСО) също ЕКСПЕРТ, който се уволни (също по собствено желание) като майор, но с течение на годините стана с три виШе, (без нито едно редовно), професор, академик (по езотерика) от американски университет (ама не знае английски) и генерал-майор (неясно от кои служби) Румен Ралчев, само че той ловко плува полит-коректно из българските СМИ, като шеф на охраната на Живков, а в същност Живков в едно интервю каза, че за целия си период във властта е изгонил само един човек (Ралчев 1986г) от личната си охрана. Да, той беше в личната охрана и достигна до зам. началник отделение и главен инспектор, съгласно официалните документи на comdos.bg.
Марков не направи такава медийна кариера като него нищо, че очевидно е по-образован и по-интелигентен, начетен, но не е масон и главен тамплиер с бяла мантия и сабя. Туй последното е нагледно доказателство за пародията БГ СМИ и политическата класа като цяло!
Тъжна БГ история…