Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?
Не!
Бих се прежалил за ДА, ако срокът бе да речем в следващите 5 г. или по такъв начин формулирано, че да не ни обвързва за толкова дълъг срок - ами ако се подкваси морето?
Уруспийчето и компания не са вечни и в същата тази Европа се надигат толкова протести против политиката на уруспийчетата, а от друга страна половината свят следи със затаен дъх нишаните за рухване на доларовата система - защо да се самоограничаваме?
Ясно ми е, че ако се обърне палачинката, с друг референдум пак можем да завъртим гъзъ, но такива врътливи движения се нравят само в определени, малък на брой случаи. И без това ни имат вече за по долу и от мамалигарите - циганите ни свършиха доста добра работа. Да ни отпишат ли или сами да си отпишем възможностите?
Толкова ли сме сигурни, че Европа ще рухне?
Сега я мразим, щото уруспийчетата които и се изредиха и реднеците, които ни завтаряха направиха Европа едно съмнително място за живеене, но Европа на Шуман няма нищо общо с Европа на разни уруспийчета.
И противно на разни "стратеЦи", убеден съм, че една Европа в която членува и Русия и Беларус, една отърсила се от краварското и НАТОвското Европа има всички възможности да стане отново едно добро за живеене място.
Защото това е -е ще използвам клише - люлката на съвременната цивилизация. Къде да ходим? Или да се делим на католици и православни?
Заминали сме си пред настъпването на исляма!
На славяни и други? - Не доказаха ли руснаците и СССР, че може всякакви народности да живеят добре съвместно?
Къде да бързаме с тоя 20 годишен референдум? И без това нямаме готовност за 24 г.
В крайна сметка не може ли дори и след като ни светнат зелен светофар, да бъде влизането ни в еврозоната под условие - че ще проведем тогава референдум, така, както би трябвало да се случи, а не предварително?
Финално - ЗА съм да си останем с вързаният лев още няколко години, но не и да се заградим с бодлива тел за 20 г. напред.
Подозирам и Костя - идат избори, прави си ПР на гол гъз, само че гъза е нашият.
Е, има и такива дето с удоволствие ще си го предоставят за общо ползване.