така, че недобросъвестният член трябва да е на върха на пирамидата, според мен.
Не член - председател.
Той получава и държи печата и още преди да отвори секцията просто го пробва върху една празна бюлетина - дори и с цел показване - ето тук се слага първия печат. После "забравя" да я унищожи и предава печата на тези мисирки които ще подават и подпечатват бюлетините. Там вече е трудно да се направи шашмата - застъпници, други представители вече гледат...
Ся няма да си говорим коя бе най голямата партия на която се полагаше да бъдат председателите на комисиите.
В тази връзка, трябва да се посочи, че единствено първите избори за гробарите бе честен - на гребена на вълната, малкият, но изключително прост народец даде на луд картечница и още не можем да се оправим.
Отделно от тези играчки на скришка-мишка, проследявал съм гласуването в малки секции по разни паланки и т.н.
Понеже реших да свържа Вършец с един виден гробар, който бе станал нарицателен за избори - проверих гласуването във всички малки секции на Вършец.
5 гласували - 5 за ГЕРП. 8 гласували - 8 за ГЕРБ. И т.н. Още един детайл - броя гласували съвпада с броя гласоподаватели. 100%! Това последното не съм го проверявал в много секции, щото нямам възможност.
Малки секции верно, но много пъти по малко - пак прави много.
Те така те - никква разлика с турските секции!
п.с. тези ми проверки бяха направени преди последните няколко въртележки на избори - още га гробарите бяха на "връо".