Лично мнение.
Никакъв проблем за структури с власт /финансова, административна, политическа.../да намерят некква шашка от 200 гр., която може да причини и смърт, ама само на този пеерас който я е натъпкал...на правилното място и да възпроизведат нъмбъра на шосето.
Който може да бъде само - Внимавай!, ако изобщо не е инсценировка, съгласувана с "потърпевшия".
Да, има едно НО!
Аз да съм, в никакъв случай не бих се съгласил, ако пътувам с децата си, да се произвеждат такива простотии!
Но това е само мое мнение, мнението на АЗ, нестиснат с връвчица по тъшаците и нямащ какво да губи, ако не се зекрепи там, където е!
Да привеждам ли примери от историята на човечеството, кога разни фигури на значими позиции са залагали не само децата си, но и гъзъ си в комплект с тях, само и само да оцелеят на връо?
Е, преживяват се разни неудобства на лек уплах, в името на вимето!
п.п. авторът на сий пост, както и много други предполагам, е преживявал учебно взривяване на шашка от 200 гр. тротил на разстояние от няколко метра, криейки се в окопчето, от което сам е метнал шашката със запаленият фитил.
Не бих се показал отгоре, но след изтупване на прахта от бойната униформа - други последствия нямаше.
звуковият ефект и напрежението от очакването не го броя - на возещите се в бронирания автомобил са били спестени.
п.п.с. историята, че била се отместила колата настрана от взрива, я оставям за коментар на Джиджи!
п.п.п.с.Заради съветите за WC.