Честно казано, не виждам как може да станем Украйна 2.0.
Извършен "тих" преврат в обратен ред и цялата власт съсредоточена в ръцете на изцяло подчинени на US посолството хунтаджии.
С последващо овладяване на всички служби, министерства, агенции от хунтата.
Нападки и искане за импийчмънт на законно избран президент.
Дива русофобия - в НС, МС, премиерин, пасита, ленчета и всички официозни медии, вкл. БТА.
Използване на шпицкоманди за рушене на паметници на РККА.
Див, нецензуриран фашизъм - заплахи срещу несъгласните, независимо депутати, журналисти, граждани по форуми, безнаказани "русороби", "русотор"(!) и пр. - във форума на "Дневник" е ежедневие, списъци в "Миротворец".
Още по-дива цензура, fuck-чекърки, доноси и пр.
Газене по конституцията - национален празник, отказ за провеждане на референдуми, предложения ЕС и НАТО да се впишат в нея и забрана за референдум за излизане, трети път министър е и британски гражданин, натиск с организирани акции за ИК (заобиколно) и еднополови бракове, въпреки решенията на КС.
Пълен отказ от суверенитет във външната и вътрешната политика.
Оставено да вилнее малцинство (около 230 000) от платени агенти на чужди интереси либералфашисти, наричани енпеошници/жълтопаветници/умнокрасовитет, и да се налага навсякъде и във всичко - канят ги да представляват българските граждани при обсъждане на важни за всички въпроси, макар никой да не ги е избирал (в МОН, МЗ например редовно).
Напълно вредни "реформи" на учебните програми в неолибералфашистки дух - в момента, тихомълком. Изчегъртване - буквално - на българската история и литература от учебниците и подмяната им с откровени неистини или пропагандни полуистини.
Внесени отвън чужди агенти - едните за гей паради, другите, заметнати с чужди знамена да призовават на "протести" за майдани и кръв.
Чужди - на САЩ - военни бази, които България НЕ МОЖЕ да контролира изобщо, сега и център на НАТО в Кабиле(!) дори...
Списъкът дълъг.
Изобщо хунтата следва плътно изпълнението на програмата "фронтова държава".
Е, понеже съм с далекогледство и астигматизъм, възможно е само на мен да ми се привиждат прилики с алгоритъма на обработката в Незалежная.