Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 03, 2026, 11:52:54

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 4986891 пъти)

0 Потребители и 326 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28692
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22020 -: Април 30, 2026, 21:09:41 »
Quote (selected)
Чезаре Ламброзо 30 Апр 2026 13:43ч.
Със сигурност г-жа Доцова става за депутат, но не и за председател на парламента, особено след категоричната заявка на Радев за въвеждане на някаква нормалност в държавата. Тази нормалност обаче преминава през номинация и избор на достоен, авторитетен, с достатъчно дълъг житейски и професионален опит човек за председател на НС, който е най-високия държавен пост в една парламентарна република. Не мисля, че г-жа Доцова притежава такива качества, а подозирам, че тя е една от най-добрите кадри в ПБ. Не знам при това положение как и кои лица от екипа на г-н Радев ще заемат министерските кресла и каква точно самостоятелна и автономна политика ще провеждат в условията на тежка икономическа и външнополитическа турболенция.
Коментар от новината за "някаква Доцова"
https://glasove.com/novini/mihaela-dotsova-ot-progresivna-balgariya-e-noviyat-predsedatel-na-parlamenta

П.П. И друго ми фана окото:
Quote (selected)
Ту-Туууу 30 Апр 2026 15:08ч.
Това ми е някакво дежавю. Гледам спасител, гледам мутреси, гледам олигарси, а прсотия народ си мисли, че ще го спасяват.
« Последна редакция: Април 30, 2026, 21:16:53 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8687
    • Профил
« Отговор #22021 -: Май 01, 2026, 00:04:02 »
Да гледаме положителното.
Инсталирането на семплата женица кат прецедател не само отговаря на циливилизационните практики (справка урсулата .......), но води и до някои изводи.
ПБ явно се позиционира в лагера на еврооптимистите. Наред с Тиквун, Прас, ПП, ДБ и разни по малки партийки и файтони. ИТН, БСП, разни обелки и люспи .......
Там се задават кални борби. Вероятно първо ще задушът ПП.
ЦеЕлият терен на еврореалистите остава за Възраждане, ако БСП не се преметне там разбира се.
« Последна редакция: Май 01, 2026, 01:46:07 от 66 »

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 3017
    • Профил
« Отговор #22022 -: Май 01, 2026, 06:45:59 »
Откъслечни впечатления от вчера:
*Пази Боже от генерали - доайенът на сегашното НС едва срича гОркият, трудно произнася някои думи, затуй пък онзи ден несмутено-възмутено и спонтанно си възкликна "Мъ к'ва Русия, бе?!"- явно това е привичният му генералски дискурс, надявам се също така да не е бил генерал в разузнаването.
*Като засвирят химна на Европа, цялата възрожденска група по традиция си сяда, а Костадинов даже демонстративно си скръсти ръцете.
*Виж ти, виж ти
Биков в декларацията от името на ГЕРБ най-напред се обърна към патриарха, после към т.нар. президентка и останалите...
*Единствената реч per se - по пунктове, беше на Костадинов, останалото - втръснали клишета (борба с олигархията, с корупцията и прочее евродрън-дрън) и хлъзгавости. Костадинов, тъпичко упорит в случая, пак наблегна на наборната армия. (Това са моите лични наблюдения, точ в точ днес ги чух, отбелязани от един доцент историк от БАН при Велизар Енчев - и за единствената реч по същество, която приема, и за наборната армия, че не е съгласен).
*Костадинов беше единственият партиен председател, който говори от името на парламентарната си група. Останалите напускаха ерзаци, заместители някакви, някои жалки. Дано Радев, като му гласуват правителството поне, да каже нещо конкретно.
*Традиционно - от предния парламент,  всякакви жълтопавети и новоначалници излязоха от залата (за Радевите не знам), когато дадоха думата на Костадинов, но Борисов се беше вторачил в него и го слушаше внимателно (Борисов е пълна развалина). Също и Асен Василев - гледаше го злобно и вторачено, но слушаше внимателно. Защо ли?
*Президентката божем чак след 15 дни ще връчи първия мандат, от една страна, Радев беше заявил преди време, че щом му връчат мандата,  веднага ще го върне с готово  правителство, отколе готов демек, от друга. Умишлено тупат топката?
Ако бях  подозрителна като пчелите на Мечо Пух, щях да кажа, че или тепърва ще се чудят какво да правят от тоя сбиреток, или дават време на служебниците да си довършат мръсната работа. Ако още по-подозрителна от пчелите бях, щях да кажа - и двете. Дано съм само излишно подозрителна все пак.
« Последна редакция: Май 01, 2026, 06:54:01 от Zeitgeist »

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8859
    • Профил
« Отговор #22023 -: Май 01, 2026, 11:03:26 »
Цитат на: Zeitgeist
Президентката божем чак след 15 дни ще връчи първия мандат

или дават време на служебниците да си довършат мръсната работа

естествено
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен дедо Барми

• Just Member
  • Коментари: 2128
    • Профил
« Отговор #22024 -: Май 01, 2026, 11:47:34 »
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1997
    • Профил
« Отговор #22025 -: Май 01, 2026, 14:03:20 »
Честит Празник 1 Май!

Да спрат фабричните комини
и всеки черен труд да спре,
и туй намръщено море
от морни роби и робини
да озари и приласкай
усмивката на първи май!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22026 -: Май 01, 2026, 15:33:32 »
Цитат на: Captain Buddy
"Да спрат фабричните комини"

Спряха. Лека им пръст. За радост на такива като "дедо Барми".
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Banana Joe

• Just Member
  • Коментари: 3736
    • Профил
« Отговор #22027 -: Май 01, 2026, 18:30:42 »
Аз написах писмо
              В него молех добро
              Пуснах си го в шише
              То отплува в каче
                        Писмо до голем корем
                        Писмо със перчем

В него пише едно:
              Който правил е зло
              Ще го прави докрай
              И очаква го рай

Нас добрите мъже
              Ни очаква въже
              Сто мръсника под нас
              Ще танцуват в захлас

तथास्तु   ☫   रिजालुल ग़ैब

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22028 -: Май 01, 2026, 20:51:47 »
Гледам новините по БНТ.
Репортаж от Испания как трудещите се отбелязват 1-ви май.
Школуван глас зад кадър ме инфорира че протестирали за достойно заплащане и..... подкрепа на "демократичните ценности".
Следва клипче с протестиращ, обясняващ че се борят за достойно заплащане.
Някак си посланието за "демократичните ценности" не го спомена.
Явно в нашето мисирешко общество не вмъкнеш ли "демократичните ценности" даже в кулинарно или недай Боже катастрофален репортаж няма надник.

Цитат на: Zeitgeist
Президентката божем чак след 15 дни ще връчи първия мандат

или дават време на служебниците да си довършат мръсната работа
Сега репортаж за 150 години "априлско въстание", празнувано май месец.
Лека, но трайна подмяна на историята, до пълното обезличаване.
Президентката ЙоЦова е там и ... "гледа".
Викенди, празници, нема време да подкара политическата пасмина да си свърши работата.
Има 5/6 парламентарно предствени субекта, ако иска ще ги повика и "опраска" за един ден.
Ама не иска!
Ще върти, суче и дава време да се освестят в максимален срок от половин месец.
През това време всички ще късат рубашки че сме зле и няма ... време, трябва да се действа "бързо" и "решително" щото много сме закъсали. :pissed-891:
« Последна редакция: Май 01, 2026, 21:06:25 от buratinob »

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22029 -: Май 01, 2026, 22:54:05 »
Цитат на: buratinob
Президентката ЙоЦова е там и ... "гледа".
Викенди, празници, нема време да подкара полит. пасмина да си свърши работата.
Има 5/6 парлам. предствени субекта, ако иска ще ги повика и "опраска" за един ден.
Ама не иска!
Ще върти, суче и дава време да се освестят в максимален срок от половин месец.
През това време всички ще късат рубашки че сме зле и няма ... време,
трябва да се действа "бързо" и "решително" щото много сме закъсали. :pissed-891:

:good_job-1300:

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 12274
    • Профил
« Отговор #22030 -: Май 01, 2026, 23:07:40 »
Иначе как е настроението?
 :popcorn:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22031 -: Май 01, 2026, 23:30:21 »
празнично и трезво  :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22032 -: Май 02, 2026, 03:38:39 »
Както и очаквах - поредният "спасител" и шайката му вече си показаха рогцата - забранили да се канят на откриването на 52 НС руската и белоруския посланик, щото имало санкции на ЕС по въпроса, но хохълката церемониално влиза в сградата, за да присъства. Що за непомнещ 5 минути назад електорат по отношение на поредния "спасител" може за n-ти път да настъпва една и съща "спасителна" мотика. Вероятно от системно самоцапардосване с мотиката по челцата съвсем е загубил даже елементарния си здрав разум и дори единственото, което го е крепило от XIV век насам - инстинкта си за оцеляване (което не е качество поне в моите очи).

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12759
    • Профил
« Отговор #22033 -: Май 02, 2026, 11:46:32 »
Четох по фейса, че Радев още не е встъпил и поканите ги определяло служебното правителство. Така или иначе, Радев не е магьосник, малко да побутне курса в правилна посока пак е добре. Аз не очаквам от него завой на 180 градуса. Или 360. От него очаквам да мръдне с няколко градуса в началото, в перспектива това дава голямо отклонение.
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22034 -: Май 02, 2026, 13:04:42 »
Аз пък четох - не по фейса, че въпросът е обсъждан в парламентарната група на ПБ преди свикването на първото заседание на НС и резултатът е описан по-горе.
П.П. Картината на света не си я формирам от фейса, напротив - избягвам фейсове от всякакви дизайни, но това си е мой личен избор, с който не ангажирам никого.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22035 -: Май 02, 2026, 13:31:07 »
Аз пък не избягвам нищо извън официалните медии. Щом искат да ги затворят, има защо. И скоро ще ги затворят, май от есента урсула въвежда лични документи за вход.

Неактивен Banana Joe

• Just Member
  • Коментари: 3736
    • Профил
« Отговор #22036 -: Май 02, 2026, 19:46:35 »
Quote (selected)
Общинският съвет в Карлово даде зелена светлина на местно допитване за една от най-коментираните индустриални инициативи в последните месеци - инвестицията на германския оръжеен концерн "Райнметал", предвидена чрез съвместно дружество с държавното предприятие ВМЗ-Сопот, пише БТА. В публичното пространство проектът доби популярност като "нов завод за барут", макар че в различни официални изявления се говори за две отделни мощности - едната за барут, а другата за производство на боеприпаси.
...
Инициативата за референдум в Карлово дойде след подписка, организирана от проруската партия "Възраждане". В началото тя беше отхвърлена заради нередности в подписите, но след повторна проверка общинският съвет прие, че изискванията са изпълнени. Така допитването беше насрочено за 28 юни.

Жителите на общината ще трябва да отговорят на три въпроса:

Съгласни ли сте Община Карлово да НЕ променя предназначението на имоти от общинския устройствен план с цел изграждане на производствени мощности за боеприпаси и барут?;
    Съгласни ли сте на територията на община Карлово да НЕ бъде изградена производствена база за боеприпаси и взривни вещества, свързана с инвестиционно предложение на предприятията "Rheinmetal AG" и "ВМЗ" ЕАД?;
    Съгласни ли сте да бъде забранен строежът на завод за барут на територията на община Карлово?
https://news.bg/regions/karlovo-otiva-na-referendum-za-raynmetal.html

Е бива ли така да разсейват жителите на община Карлово от борбата за корупцията, повишаването на доходите и нуждата от балансиран бюджет?
तथास्तु   ☫   रिजालुल ग़ैब

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22037 -: Май 02, 2026, 19:59:10 »
Quote (selected)
Аз не очаквам от него завой на 180 градуса. Или 360.
Що?
Той това колко пъти го е правил като пилот...
Тоно - По време на изпълнението на тази фигура самолетът се обръща около хоризонталната си ос на 360 градуса, без да губи евроатлантическия си вектор.
Полутоно, същото, но на 180 градуса и пак не губи евроатлантическия си вектор.
Второто се ползва когато пилотът иска да си капне капки в носа. :t0328:

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 1265
    • Профил
« Отговор #22038 -: Май 02, 2026, 20:11:47 »
Полутоно, същото, но на 180 градуса
От една друга галактика фар, фар ауей ... полковник обучаващ Либииски пилоти подава команда "полутоно" и след това "Нагоре" ... резултата бил пълен хаос   :t0174:
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22039 -: Май 02, 2026, 20:37:52 »
Що?
Той това колко пъти го е правил като пилот...
Щото политиката и икономиката са инертни системи.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22040 -: Май 02, 2026, 20:54:04 »
И накрая идват руснаците на Дунав.
Тия още не са стигали до Ламанш, май им е време.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22041 -: Май 02, 2026, 21:01:40 »
Аз пък четох - не по фейса, че въпросът е обсъждан в парламентарната група на ПБ преди свикването на първото заседание на НС и резултатът е описан по-горе.
П.П. Картината на света не си я формирам от фейса, напротив - избягвам фейсове от всякакви дизайни, но това си е мой личен избор, с който не ангажирам никого.
И аз четох, не по фейса и не от Нидялку, а от източника на тази инфо - Клуб Z и по точно от автора и, че информацията му не била проверена. Все пак чест му прави, че го съобщава. Иначе нормалното възмущение от непроверена информация няма чак такава стойност, но като изява...какво пък, предизвиква някакво внимание.
 :smokin:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22042 -: Май 02, 2026, 21:19:50 »
Quote (selected)
Даниел Вълчев: Обвиненията към Радев, че симпатизира на Русия, са несериозни - конфликтът не може да се реши без диалог с Москва
https://glasove.com/novini/daniel-valchev-obvineniyata-kam-radev-che-simpatizira-na-rusiya-sa-neseriozni-konfliktat-ne-mozhe-da-se-reshi-bez-dialog-s-moskva
Мисля си че ППДБ няма да се разберат за президентските избори.
Буля Асена си иска Гюяуров, гнома и гъливера без чело ще натискат за Даниел Вълчев.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22043 -: Май 02, 2026, 21:38:23 »
Даниел Вълчев е качествен човек и ако стане Президент няма да е лошо, ако и да е десен човек. Аз предпочитам Йотова, но това не ми пречи да оценям другите възможни опции. Без емоции.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22044 -: Днес в 03:03:51 »
Полутоно, същото, но на 180 градуса и пак не губи евроатлантическия си вектор.
Второто се ползва когато пилотът иска да си капне капки в носа.
🤣👍

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22045 -: Днес в 03:07:37 »
От една друга галактика фар, фар ауей ... полковник обучаващ Либииски пилоти подава команда "полутоно" и след това "Нагоре" ... резултата бил пълен хаос   
Винаги има надежда съществуващият деветдесет и девет процентен хаос да стане пълен. 😉 На това очевидно се надява и масовият български избирател. 😇
« Последна редакция: Днес в 03:50:59 от Zeitgeist »

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4523
    • Профил
« Отговор #22046 -: Днес в 09:36:22 »
Президент: К. Паскалев,   Б. Дуранкев,   Д. Вълчев,   А. Семов

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10073
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22047 -: Днес в 10:08:31 »
Даниел Вълчев е качествен човек и ако стане Президент няма да е лошо, ако и да е десен човек. Аз предпочитам Йотова, но това не ми пречи да оценям другите възможни опции. Без емоции.

Даниел Вълчев е хлъзгав нищоказващ и нищоправещ глобалист, макар и с българско гражданство, не смята себе си за българин. Категорично не за президент!

Има симпатиите на ония, които се страхуват "нещо да не стане", да не се промени геополитическата ориентация на България, интересува ги само личното благоденствие, не това на България. Ако може, "да се оправим", но нищо да не се променя - няма как да стане.
« Последна редакция: Днес в 10:35:29 от Maximus II »
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 10073
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #22048 -: Днес в 10:35:01 »
През 80-те години на миналия век председателят на Федералния резерв Пол Волкър повиши лихвените проценти в САЩ до 20%, за да намали инфлацията. Последиците бяха опустошителни: развиващите се страни, взели милиарди долари назаем, се оказаха на ръба на фалит; лихвените им плащания се утроиха; Мексико, Бразилия, Аржентина и други страни бяха принудени да вземат спасителни заеми от МВФ.

Но тези заеми дойдоха със строги условия: приватизация на държавни активи, намаляване на социалните разходи, либерализация на търговията и отваряне на пазарите за чуждестранен капитал. Държавите загубиха част от икономическия си суверенитет. Дългът стана постоянен и непрекъснато нарастваше. По същество се формира нова колониална система, основана не толкова на военна мощ, колкото на финансова зависимост, на принципа: ние ви даваме стоките, от които се нуждаете, и тъй като нямате нищо в замяна, ние ще ви отпишем дълга, а в замяна на дълга вие ще ни дадете всичките си природни ресурси и ще останете завинаги на началния етап на социални помощи за вашия народ.

По този път водят България глобалистите, това е което искат за българския народ онези политици, загрижени само за статуса си на колониален компрадорски елит!
Елити, които са загубили усещането за собствената си историческа необходимост, винаги търсят външно одобрение.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8687
    • Профил
« Отговор #22049 -: Днес в 11:05:15 »
Даниел Вълчев е хлъзгав нищоказващ и нищоправещ глобалист, макар и с българско гражданство, не смята себе си за българин. Категорично не за президент!
С две думи - дупедавец, скакауец!
Само бих вметнал че министелстването му доведе до два момента.
Нароиха се парапрофесори и се развихри графоманията.
 :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22050 -: Днес в 11:28:17 »
Само бих вметнал че министелстването му доведе до два момента.
Нароиха се парапрофесори и се развихри графоманията.

Тцъ, министерстването му доведе делегираните бюджети в училище.
Описаното от теб го доведоха до пълния му абсурд в момента в университетите гербавият египтологн Игнатов - ЗРАСРБ, гербавият зам.-министър Сапунджи Денков и пак той в качеството си на ППДБския министър Сапунджи Денков. Даниел Вълчев и целият ЮФ бяха против простотиите на Сапунджито.