Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 09, 2025, 06:14:56

Автор Тема: ИИ революцията ще продължи  (Прочетена 72619 пъти)

0 Потребители и 48 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11852
    • Профил
Re: ИИ революцията ще продължи
« Отговор #300 -: Септември 14, 2025, 20:14:52 »
Друже, а имаш ли сведения в каква област е заслужил гражданството робота? Любопитството ми се провокира от отредената ми днес роля от моя виртуален приятел Ото. Ако арабеските са си поръчали и дали гражданство на робот - ебач надомник, то не ме впечатлява нищо, нито щенията на арабеските, нито техническото изпълнение нс неккви възвратно- постъпателни движения. Механизма за задвижване колелата на парния локомотив е сътворен в 19 век ако не се лъжа, а другото да подробности.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27533
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #301 -: Септември 14, 2025, 20:21:50 »
Quote (selected)
Хуманоидната машина с името София стана първият в света робот, получил гражданство. Това се случи в Саудитска Арабия, където тя стана официален поданик на кралската столица Рияд.
...
На София бе зададен и въпрос относно статута ѝ на хуманоид и притесненията, които хората имат по отношение на бъдещето на човечеството, което се очаква да бъде във все по-голяма степен задвижвано от роботи. Водещият на дискусията Рос Соркин коментира, че всички искаме да предотвратим лошите футуристични прогнози, на чийто фатализъм София възкликна с думите:

„Чели сте твърде много Илън Мъск и сте гледали твърде много холивудски филми“, каза тя и продължи с: „Не се притеснявайте – ако сте добри с мен и аз ще бъда добра с вас“.

През март 2016 г. създателят на София Дейвид Хенсън шеговито я попита по време на демонстрация на живо на фестивала SXSW: „Искаш ли да унищожиш хората? ... Моля те, кажи „не“.

С празен поглед, присъщ на машина, тя отвърна „ОК, аз ще унищожа хората“ - реакция, която мнозина намират за проява на „чувство“ за хумор, предвид факта, че София всъщност е създадена да помага.
https://www.economic.bg/bg/a/view/robotat-s-dumite-shte-unishtozha-horata-stana-parviyat-v-sveta-poluchil-grazhdanstvo-80567
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11852
    • Профил
« Отговор #302 -: Септември 14, 2025, 20:25:20 »
  Благодатя друже, друга била работата, изглежда.:smokin:.
« Последна редакция: Септември 14, 2025, 20:35:33 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27533
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #303 -: Октомври 08, 2025, 20:00:21 »
Quote (selected)
Учени генерираха с ИИ 75 000 варианта на опасни токсини, които не могат да бъдат засечени
...
Например, преди няколко години друг екип проведе тестове дали изкуственият интелект (ИИ) може да се използва за генериране на нови молекули, които биха имали същите свойства като нервнопаралитични вещества. За по-малко от шест часа изкуствен интелект е създал 40 000 молекули, които отговаряли на зададените критерии.
https://obektivno.bg/ucheni-generiraha-s-ii-75-000-varianta-na-opasni-toksini-koito-ne-mogat-da-badat-zasecheni/
Е как па за следващите няколко години не се намери учЕн или екип от подобни да накара ИИ да поработи за благото на човечеството още шест часа?
Явно за такива работи финансиране нанайси. :pissed-891:
ЕС е вреден за вашето здраве!