Идеология
В платформата за управление на партията е записано, че важни за икономическото развитие на България са дълбоките връзки със стари икономически партньори: страни от Източна Европа, Арабския свят, Далечния изток и други извън ЕС. И като крайна цел – възстановяване на пълната държавна независимост на България.,
Няколкократно е задаван въпрос към лидера на партията, дали потвърждава, че партията му е с проруска идеология. Обикновено този въпрос му е задаван към края на неговите интервюта, на който той отвръща: „През цялото време говоря единствено и само за България, не знам къде Вие чухте да говоря за Русия. Тези твърдения целят само едно – да покажат че едва ли не ние сме поредните, но не сме. България трябва да бъде една независима държава, не влияеща се от други. Няма лошо да правим бизнес с други държави, стига и нашата страна да има интерес във това.“
До тук добре. Не виждам нищо ''ляво'' в идеологията на ''Възраждане''. Неутралитетът, изповядван от Костадинов противоречи дълбоко на оня ''комунистически'' интернационализъм, с който сме отраснали повечето, да не кажа всички, пишещи в тоя форум. Гласувашите за ''Възраждане се определяте като хора с леви убеждения, поне аз съм с такова впечатление. Асольчиту дори се нарече ''червена'' при една от нашите колоритни размени на постове. Я ми обяснете, тези от вас, които вече не гласувате за БСП, защо гласувате за ''Възраждане''? До колкото ми е известно, в България към днешна дата има две комунистически партии - БКП и ПБК. Май са и вече обединени и те в коалиция, но за последното може и да греша. Та да повторя питането, към тези за които се отнася. Защо не разпознавате БКП и ПБК като ''своите'' партии и не гласувате за тях?