аз не съм информирана като Фирмин и не знам дали Мая Манолова става за нещо или не
нито пък съм особено изкушена от прогнозите за бъдещето й
тук е интересно, че тя е определена като медиен герой от Дачков , а и от някои съфорумци
как се създава един медиен герой?
обикновено като пресата, или самият той, а най-често и двамата, доизграждат фактите до фикция, често с романтико-героически наслагвания , примерно:
1. дядо ми е убит от комунистите, които мразя почти оттогава
2. отгледан съм с филия с мас
3.носил съм гуменките на Гунди за да му ги дам на стадиона, като студент
....енд со он
тук има задължително условие -медиите, пред които говориш,никога да не те питат, как така си носил гуменките на загиналия през 1971 год. Гунди като студент?
а да прибавят тези свръхексцентрични изказвания към харизмата ти - неделничните и недостижими за другите хора качества
дали това е резултат на упражнена власт, обещани проекти и други привилегии, или медиите са в автоцензурен ступор, ние не знаем
пред нас е само крайният резултат - медийният герой
той е готов за послания и оценки, които прибавят още и още към образа
такъв ли е случаят на Мая?
опитвам се да очертая най-значимите характеристики за нея - енергична, работлива, напориста, устойчива на медиен натиск, винаги търсеща реализация и кариера , движение нагоре в йерархията
укоримо ли това - според мен не
някои от тези качества създадени ли са от медиите - това е въпросът?
според мен, понякога тя употребява подобни възможности - като сега с автомобила, може би и когато застана пред тълпата на оня митинг
обаче, ако и да са медийни хватки, се изисква огромна енергия,а и смелост, да си жена, по -уязвима от мъжете, със сериозна диагноза и да заставаш пред ревяща тълпа, да изкараш една нощ в рудника при миньорите, да стоиш с майките на площада, да пътуваш непрекъснато и да отчетеш 67% повече жалби за 2017 год., в сравнение с предшествениците си
царят кара влак, ще кажете - именно де 8)
а всичко това да е резултат на употребата й от ББ и ЦвЦв? е де...
аз смятам, че Мая намери мястото подходящо за личността и темперамента й, преди време я чух да казва ,че има необходимост от такъв наситен живот, това е нейният начин
употребява ли позицията си като трамплин -да, кой не би го направил?
а защо едни и същи факти, се тълкуват по един начин от мен и по друг от Асол примерно/Асол
/ - не знам, всеки според себе си