...та и нашия предполагам, че ще драпа до последно...
- Не мисля, че ще го оставят... В тези височини, верността се декларира и спазва само спрямо доста по-високостоящите. В съседните слоеве всеки точи нож на другите, така, че покачен върху труповете да издрапа все по-нагоре.
В този казус има няколко козяшки номинации, но същевременно, лекото осеферване към западният край на Континента относно същинската роля, цели и близки планове на Големите "бели" "братя", принуди и предизвика сериозно кривогледство в Божем ЕС-ейският "елит". Видно е дори по триумението заради еднозначно определяемият "Пакт". Който ни повече, ни по-малко е ДОГОВОР. Пакт е договор между повече участници. Та тук се вижда объркването на кликата. Захаросаната лелка тегли на към подписване. "Аз съм прост и вие сте прости" (не, не е никак прост!) хем иска да последва Трампа (по Винету), хем иска да последва тантето-Херострат в изгарянето на Храма ЕС, но неистово го е страх от плебса с вероятно приготвените големи, цветни и чепати тояги...
Евентуална печеливша позиция е, ако Козяк му даде убежище (след оскубване на златните перца), да се оттегли да чете част 2 и част 3 на Повествованието. Но вече като фантазира в ролята на Олд Четърхенд. Щото Винету все пак му виждат сметката... Команчите.