Аз, явно, съм доста назадничав и несъвременен.
Не бе човеко!
Простичката истина е друга.
Понеже пишех в оня форум едни дълги постове, бързах и пропусках букви, печатах съседната и т.н. и на мен специално ми дотегна разни "правописци" да се гъбаркат не със същността на поста ми, а с разни открити "грешки"!
При това аз не отделях и време сетне да си чета постовете и да коригирам, а когато отделях, установих че е прекалено много, за да си го губя с разни тролчета.
И започнах да пиша така, както си говорим - с потъмняване, не слагам тирета в сравнителните степени и запетайките даже пропускам.
Е - спряха лешперите да се правят на интересни, само едно пидалче продължава да се упражнява главно върху руския ми, щото вече не съм сигурен ь или не, и или ы, но вече не ми пука - беше време гогато ме определяха за грузинец заради твърдото произношение.
Ама преди 35-6 години.
Та така с езика, основно на писането.
Имам претенции за доста "отворен" език, въпреки че по образование съм техничар и ме дразнят разни скудоумни забележки на хорица с 5-600 използваеми думи, особено пък когато видят някакво съмнение в постовете ми, бягат до гугъля за проверки, после ехидничат!
Хорица, без една собствена мисъл.
Та дето вика Фон-а - твай!
Иначе сте прави - трябва да си пазим езика, ама то и държавицата си уж трябваше да пазим и това което сме създали със собствените си ръце, труд, пот, умения...и достойнството си и...абе-твай!
Аз лично ще се постарая, поне в този форум да си пиша на български.
Ще опитам поне.