Българинът търпи, търпи, че като му кипне... излиза от фейсбук, гаси телевизора и си ляга да спи !!Да,бе!!Поне аз тъй взех да правя ... ми то се не трае,дъ-ге!!!
Питам все що много хора смятат политиката за почтен занаят и все напират да намерят честен и почтен човек да свърши намк`васи политическа работа..., абе, йолдашим , ми то в бакалията те удрят в кантаря и да ти дават ексик олиото ... и помните ли, едно време имаше наливно олио , ходехме си със шишетата и винаги даваха ексик от една голяма тенджера с едно тенекиено мерително канче...ха-ха!!!Та викам си ,в простата квартална бакалия(сега друго му викат : гаражинче, демек гаражно магазинче) та изчаткват без да му мислят... чай , че пак са отплеснах... ние в политиката ,дето са лъже на едро чакаме честност и почтеност! Янлъш работа е туй!Не ми разправяйте ,че лая на месечина , покажете ми един честен и почтен политик и ми разкажете ,кое му е точно честното.Не говоря за нашите , нашите политици са млади и не са политици ,ми още са си обикновени маскари. Няма такова животно сред тях... погледнете световната история и ми посочете един,ади , ако не е един пол`вин честан световен политик ,който е разместил живота я в Европа , я в целия свят. Всякакви качества имат , тия двете за които говоря са им отрязани. Тя работата не е сложна за обяснение за това ми отношение към политиката и политиците има , най- важното според мене е създаването на възможности за удоволетворяване на собствините си амбици чрез големи общности от хора. Как ще ги привлечеш, а? Първото ,което е ще им обещаеш нещо. Нещо , което предварително знаеш ,че няма да можеш да изпълниш, но има толкова начини да заблудиш масата със светещата дума "вишегласие " или "демокрация" или чест , корона ,Бог и готово!Ще кажете , ама те тия ,дето не са получили парче от пицата те роптаят... прави сте , ама нали те са излъганите от честните и почтени политици. Спомняте ли си какви обещания се даваха като се срещаха Рейгън и Горбачов,двамата светеха като слънце и Рейгън се кълнеше ,че примерно НАТО няма да стига до границитена Съветския съюз тогава ,сега Русия ...да , не е едно и също ,но това не попречи на Збигнев Бжежински да се обърне и нагло да каже: Ми, ние тогава ви измамихме!" Те политиците по принцип не са лоши хора,е имат си некои зависимости , мания за величие , непогрешимост,последна инстанция ,обичат авантата и лукса, ама туй са почтени човешки недостатъци .
Имат едно качество , обаче: всички до един , повтарям, всички до един са умни, и като практика по-умни от останалите.Проблемите им идват обикновено когато трябва да си изпълнят обещанията . Към подкрепилите ги , към други политици ,към други държави... стараят се хората, стараят се,поне в началото, но понеже обективно няма как да угодиш на всички и да си красив от всички страни махват с ръка и стават я кървави диктатори и масови убийци , я завоеватели , дето сеят страх исмърт отдето минат в името на цивилизацията , демокрацията,Бог или каквото там ви дойде на ум в тази посока!Тъй стоят според мене нещата в световен мащаб. Ще речете ,че голям го вадя и съм много отворен... ми , такъв съм, те хората не случайно ме издигнаха за кандидат за Президент,повярваха ми и аха да се включа в надпреварата,ма се сблъсках с угаждането на всички и тоз политически конформизъм ми изяде главата ... излъгах хората и се скрих, хубаво ,че се намериха хора да ми направят светло петно ,та да се показвам отвреме на време на светло...
Та у така ...да се върнем на нашата действителнос ... ми няма такива хора , които честно и почтено ще политиканстват за благото на народа... няма бре , вервайте ми... Аз лично отдавна съм се отказал да диря такива хора...няма и туй то. Виж такива , дето са готови да се оплескат с гюбре до ушите само и само да идат да управляват държавата има ... и ни управляват вече 150 години, маскарите му с маскари. Обаче не ги мразя и не ги осъждам ...те са избрали тежка пофесия , трябва да лъжат като цигани и да са готови за пандиза... все някога ще ги вкарат тия , които са прегазили по-пътя си нагоре и тия които са сигурни ,че по-добре ще се справят ! Затуй, да съм млад сега ,да туря една власеница на гърба да зема един фенер и да тръгна да диря честен и почтен политик по света ... няма да стане ,ма що да не си помечтая , нъл тъй! Избори до дупка му е майката ... ша огладнеем много , но тогава пък по-лесно ще се съгласяваме...
Са отивам на кафенето да лъжа бабите и акраните ,че я разбирам таз пущина - политиката!Така стоят нещата ... дръжим дружината дюзгюн , ма за единия гечинмек само,нищо не можем да направим откак сме храненици на обществото, а българското съзнание храненик е лоша дума. Нещо което ти иде да удавиш , а трябва да го храниш...