ДАЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ЕП СА ФАТАЛНИ ЗА "НЯКОИ"?Темата е дълбока, като вир маскиран с малко нападала шума и обвит с ромона на бързеят преди него, а свежестта там предполага лятна прохлада и освежаване. Така преди множество вече години, след скитане из природните дадености на с. М., напечен от слънцето, без много да му мисля, скочих в такъв един прохладен и обещаващ свежест, вир. Не бе много голям, по-скоро не бе и природно образувание, но достатъчно дълбок за да не намеря дъното след скока. Естествено, още не можех да плувам, спиран от родителските грижи покрай морето и заради предсказание, за възможно удавяне, по време на раждането ми. Обаче не ми бе писано точно на този ден да се отправя за едно, вероятно много по-хубаво място: - най-малкото, с вечен покой.
Предпоставка за тези почти сутрешни мисли, бе откритието, че доскоро неупотребявана и осмивана от мен социална мрежа, бе решила да 'и доказвам кой по-точно съм и да изисква някакъв, поне един от една цяла редица изброена документи, като доказателство, че аз съм си аз. Нищо лошо, нали все пак не съм митично скандинавско проявление из виртуалните фремове на цифровата реалност? Но все пак наострих уши, особено след като вече имаше прецеденти как всякакви лични данни се продавали именно от тези много (уж) гениални и иновативни, но и много остроухи млади люде със специфични физиономии белязани от бизнесуспеха... Рекох си, да ви [бип-п-п, бип-п-п]! Не щеш ли, не минаха и 20 мин. време и веднага, при последен кръг из новостите на този грешен свят, стигнах до ново заглавие в бившата, преди силно уважавана и почитана, любима моя газета:
Крайнодесни сеят фалшиви новини и омраза в Европа чрез "Фейсбук" https://www.segabg.com/category-foreign-country/kraynodesni-seyat-falshivi-novini-i-omraza-evropa-chrez-feysbuk, а днес: https://www.segabg.com/hot/youtube-se-srina - Аха! Стана ми ясно защо и не, че съм писал кои знае какви крамолни - ако въобще "мнения", но вероятно тук, там поставените лайкове са надхвърлили поносимото минимално ниво за Неодобрение към разни управляващи режими достигнали краят си. Край както на всяка "забравена", търпяна от населението 'и или запазена (все още)
Западна мушмула от изхвърляне на боклука на историята. С други думи, мухлясала, заразяваща всичко читаво наоколо с отровните си спори система - ретрограден, брутално диктаторски, силно вредоносен, унищожаваш цяла държава, режим.
Явно съдбоносността на ЕП-изборите за тези "демократични", управляващи клики, изповядващи неолибералните схизми и "ценности", налагащи практически унищожението на Европа, ги е принудило да хвърлят и последните остатъци на фалшивите си маски. Отдолу отново се зъбят старите муцуни на уж победеният отдавна фашизъм... Алиансът треперещ за заграбеното: - власт, влияние, слугинство под ГП, пари - обхваща един много, много широк политически спектър. Започва от крайно левите терористични движения и стига дори до малките остатъци на разни "кафяви".
Извън обаче и за щастие, остава мнозинството на европейското население, което сега бива стигматизирано от тази шайка [бип-п-п, бип-п-п] като
Крайнодесни?! Атаката не е само над "запада" - и "изтокът" не може да бъде оставен без диктат, надзор и влияние. Дори на местен терен, както винаги отличаващ се с посредствеността си на дребен слуга, на този фон, отново се пробутват какви ли не адепти. Даже в посоченият по-горе източник, е милата на сърцата ни, смехотворна Аделинка. И тя се е появила дъхаща злоба и неадекватност. Между другото я отбелязвам като пример, а не, че заслужава...
Но явно има надежда някаква, щом всички тези: - НОРМАЛНИТЕ, все още бисексуални, обичащи децата си, свободата си (дори тя да е зад 100-цата в класациите), салатката, умерено чашчица ракия към нея, повече или по-малко християни или не и част от тази цивилизация, не искащите разни мулти-култи и преселение на народите, все още забележимо бели - ХОРА, са способни да се съпротивляват и да предизвикват като отговор сериозни смущения в плановете за НСР - така, че този да захвърли маските. Тогава надежда има в изобилие! Затова е много важно, както рекламите за ЕП-Изборите внушават час, по час по ТВ-тата:
- Да се гласува на всяка цена, а не да се отива за "гъби" и второ: - Да не се дават гласовете на доказаните [бип-п-п, бип-п-п]. Трите крайъгълни камъни за избор и оказване на доверие са ви известни вече - инак...
...инак, Лошо ни се пише.
Дерзайте!
ПП - А предсказанието за удавяне, се сбъдна преди няколко години. За мой късмет много по-късно. И все пак - спасих кожата. Този път...