Много се дразня когато се подценява нашето ПолитГюбре - нали си спомняте кои стават едни от най-неприятните лица (от Темата за РобПрес!) - тези, които в детството са били сравняване от родители и близкия кръг в отрицателна светлина с връстниците им - Иванчо/Марийка еди какво си (добро!), пък ти - еди какво си (лошо!)
Та и за ПолитГюбрето! Непрекъснато се намила как чуждото ПолитГюбре било еди-какво си (добро!), пък нашто ПолитГюбре - лошо!
Ми, не е вярно!
Няма особена разлика в същественото между ПолитГюбретата по света - почти еднакви са.
Примерно за мен Нашта Кристалина Георгиева (дето не става за нищо!) не отстъпва на А. Меркел или Тереза Мей - дори напротив - бие ги!
Ми Натка М. (Н.), дето е символ да не казвам на какво, си е с класи над оня Аштън и Могерини.
В смисъл поне на един кантар са!
Просто нашенската РобПрес, изпълнявайки най-важната си задача, което повлиява на мнозина, храчейки непрекъснато Българското, го съотнася и към нашенското ПолитГюбре като цяло. Изключение за РобПрес са единствено нашите представители на евро-атлантизъмъ и сорощината, които се родеят по положителни качества с останалото ПолитГюбре - пр. Св. Малинов.
Да повторя - за мен, колкото и странно да звучи, ПолитГюбрето по Света (у нас, ЕС - като цяло и отделните представители, Русия, САЩ и т.н. и т.н.) има особена характеристика, която е обща за всички - с нEкои изключения + определени национални особености.
-------
Ще дам пример с най-възхваляваното ПолитГюбре - японското! Еди какво си, еди що си, не знам какво си - току ни се сервира, че някакъв японец - чиновник си направил харакири (сепуко!) - и аууууууууууууу, каква доблест, какво отговорност и пр. хвалебствия.
А то какво станало!? Корумпирал се тоз чиновник като за Вселенско - изловили го - и хоп, станало каквото станало. Щото харакирито хронологично следва корумпирането и излавянето. Не съм чул досега някой японец-чиновник да е извършил ритуала преди да го разкрият - т.е. събира, събира подкупи (т.е. злоупотребява до дупка!), по някое време да му стане съвестно и да се самоубие...