Тук се повдига един въпрос, който ме подлудява…
За постоянно действащите НС - не само у нас!
За мен, по дефиниция, това е
идиотизъм, изведен на най-високо ниво!
За изпълнителната и съдебната власт - ясно - там процесът е непрекъснат!
Но законодателната!?
Да не говорим, от чисто практическа гледна точка, че колкото повече действат законодателите, особено пък постоянно, толкоз по-голям хаос създават!
По друга дефиниция Правото (Законите) са изключително консервативна/инертна материя - колкото по-качествено са изготвени Законите, толкоз по-устойчиви са регулираните обществени отношения. Колкото по-често се "пипат" Законите - толкоз по-голям хаос в Обществото.
Освен това, което пък непрекъснато се забравя, подлежат на уреждане извечни, трайни обществени отношения, и в много редки и извънредни случаи са нужни изключение!
ЗНА
Чл. 3. (1) Законът е нормативен акт, който урежда първично или въз основа на Конституцията обществени отношения, които се поддават на трайна уредба, според предмета или субектите в един или няколко института на правото или техни подразделения.
--
Та обсъждате как, кои и колко присъствали в НС!
Извел съм Закон за Текущия Период - колкото по-малко работят т.нар. законодатели - толкоз по-добре!
Защото, Колеги, като погледнем Живия Живот - какво прави идиотът!? Ми, прави идиотии! А ако идиотът е непрекъснато активен какво става!? Ми, върши непрекъснато идиотии!