Само другарят Си ще реши дали следващият президент на САЩ ще се казва Тръмп.
Въпрос на негов избор - преди или след изборите ще пусне бомбата.
Другарят Си е адски мъдър човек, поне така казват хората, които знаят за него повече от мен. Така казва - изумително, но да - и НюЙоркър, който недолюбва другаря Си поне колкото недолюбва другаря Тръмп.
Ако кристалната ми топка не е много в грешка, ще е преди следващите избори. Термометрите наоколо показват, че на полицаите в съседната държава им е писнало на шапката. Вчера застреляха един антифовец, бил извадил оръжие. Онзи ден извадиха видео на застрелян чернокож при задържане. На камерата от униформата на полицая в забавен каданс се вижда как този, дето трябва да бъде задържан, вдига пистолет към полицая, който обаче показва прекрасни стрелкови умения и с един куршум обезврежда нападателя си. Освен това на записа се вижда, че пъвият, който тича да провери дали полицаят е наред, е чернокож полицай. Тези два случая ме навеждат на мисълта, че на полицията е даден карт бланш да се отбраняват и да въвеждат ред.
Добави и факта, че август е бил рекорден месец за брой на тези, които за пръв път си купуват оръжие, както и за продажбите на муниции. Значи съседите са се усетили какво им готвят и се запасяват. До изборите има още два месеца, предполагам, че ще бъдат рекордни по продажби на пиф-паф. А това прави задачата на демократите за "спечелване" на изборите по втория начин значително по-трудна.
Другарят Си знае, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Още четири години без световни конфликти подгрявани от САЩ ще му дойдат дюшеш за процъфтяването на китайския вътрешен пазар. А после ще има "Это День Победы!" изпълнен на всички клавиши.
Ще видим...