И аз Анонимус четох, четох и и си помислих да не се цапам повече тук, но твоето споменаване за нуждата от "кибиците" пак ме накара да дращя.
Щото съм го писал това преди време и то на точно този, тукашния "теоретик нерукотворний", което и се видя на тези избори - 450 000 гласа на всичко, що е твърдо ядро плюс най ангажираните фенове.
Познах тогава в прогнозата, че случайно или не обстоятелствата с натрисането на Станишев в листата се стекоха добре да Корни - щото предвидих, че ще настане яко бОрба на преференции и от двата лагера и всички до един ще се замъкнат до урните. Не предвидих друго - че ако бяха натирили Станишев, БСП щеше да загуби към 30 000-те негови артефакти, но вероятно щеше да спечели може и 200 000 "кибици", които да променят картинката. Не знам - въпрос на предположения.Може би Банши нямаше да си губи гласа за Иванчева тогава - тя да си каже.
Друг е поинта ми - никога, никога повече БСП няма да спечели избори, само с ядрото и гравитиращите около него.
И докато има философстващи бонзи в БСП, "стари" кучета лежащи на славата си и гордеещи се с дългогодишния си стаж /и какво друго???/, никога няма да привлече повече електорат. Вечно втори!
И понеже съм човек ориентиран не към търторене на високопарни простотии, а към намиране на решения /такова ми е образованието, това съм бил длъжен да правя цял живот, със стаж доста по дълъг от 30-те години на главния герой от последните постове, та съм си мислил, че на БСП сега и трябват няколко неща на първо време и няколко за по нататък.
В началото - да изхвърли от снагата си тези 30 000 дребни човечета на статуквото и до сега, да се освободи от този баласт, щото иначе той ще я смачка. Да се ориентира в лявото пространство на ЕС кои и що са и да се опита да поразхлаби! /засега само поразхлаби"!/ либералното хватка, в която е впримчена и я задушава.Основен лозунг на тъпака Горбачов бе - "повече социализъм..." Аз викам - по.малко ПЕС.
Повече вглеждане в това, което искат дребните хорица, гравитиращи или вярващи на БСП.
Тук ще опонирам малко и на Отврат - приятелю, сега, в този момент, връщане към изначалния марксизъм е твърде, твърде рано - каква работническа партия може да бъде БСП, като то и работници няма? Питал ли си кои и дали от т.н. работници се интересуват изобщо от партии - те са натикани в ъгъла и едва свързват двата края, дегенерирали са. Но и не толкова обеднели, както преди ВСВ, че да се съюзяват, напротив, една от най мръсните роли на сегашният капитализъм е, че успя да насади две неща - всеки сам за себе си и да раздаде по малко парички така, че да си на ръба на оцеляването, да се бориш като прасе с тиква и да не ти влизат в главата революционни идеи, но и да се страхуваш да не загубиш малкото което все пак имаш.
Много прецизно изчислено.
При тези обстоятелства приятелю Отврат, не искайте невъзможни в момента неща. Първо - да се пречисти отвътре БСП, второ - симпатизантите и, които не са работници мааму, а хора все пак понасмогнали си на масрафа и останало им време за мислене, та - те да се привлекат.Това малко противоречи на марксизма, щото тези хора са по сегашната терминология -дребна буржоазия. Така че колеги, моля, не залитайте по догми. Мина им времето, друго е сега, не работят клишетата, рамките са съвсем различни.
На всичко отгоре и международната обстановка е такава, а някой надигне глава - ще му се стовари бухалката веднага, не си заслужава да мре сега, след като до десетина петнайсе годин светът ще се е променил и то струва ми се драстично - ще има не само три световни центъра а и четвърти - самата Европа.Е, за тогава трябва да се готвят нещата, да се случат малко предварително и да се възродят левите сили вече в по автентичен вид.
Сега - в "мека" нелегалност.
Мда, стана дълго, то има и още, ама това е - прочистване, ориентиране към хора, не теории, отказ от робуване на "стари заслужили кучета" - няма вече такъв филм, писах го и тук - или се доказваш постоянно или заминаваш у киреча.
Накрая - ще съжалявам за Корни - все пак има топки да започне прочистване. Дано да има възможност да го продължи.
Да край обаче, този път - до край! Фирмин не го мислете, ще оцелее.
Мда, и щото всеки си призна, аз също съм си признавал. На 26 г. станах член на БКП и 1991 г. /или 1990 ли беше/ кога нашичките решиха да не подкрепят Петър Дертлиев за президент, престанах да членувам. Книжката си я пазя - там все още ги има членските вноски, като доказателство кога /на практика и защо/ съм си дигнал шапката.
И още нещо, независимо, че БСП е имала много спадове и е правила много глупости - винаги съм вярвал, че това е партия не на бонзите, а на обикновените хора и затова съм гласувал за нея.
В последно време, при наличието на Герговци и фирмени играчи, малко съм разколебан.
Да видим.