Д–р Николай Михайлов, психиатър:
Цветанов беше силен, но НЕинтелигентен играч. С неговото окончателно отстраняване отвсякъде ще настъпи донякъде и ДЕВАРВАРИЗАЦИЯ на българската политическа сцена.
На тези избори Корнелия и Елена водеха някаква стихийна, даже истеризирана кампания срещу корупцията. Споменаха за някаква сума от 7 милиарда долара/евро /?/, която обаче не успяха да докажат и твърденията им увиснаха. Липсваше политика в това състезание, поради което вероятността за спечелването им на изборите беше доста слаба.
За д-р Михайлов + и -...
Че ЦЦ
не е Хегел, това е ясно... То Хегелите (кх-кх!) сме поначало много кът...
Че ЦЦ бил
силен играч - туй пък хептен ме втрещи! Винаги съм се чудил как дори съвсем
разумни люде (тук д-р НМ) се увличат да персонализират явления - в дадения случай т.нар. политически живот. Вярно, ролята на Личността в Историята не е отменено, но да се свежда всичко да някакви си лични качества на някой си - това не съответства на действителността.
Остра забележка правя на д-р НМ и за "
ДЕВАРВАРИЗАЦИЯ на българската политическа сцена" - че то къде т.нар. политическа сцена по света не се е изродила!? Направо се
вбесявам когато едно
всеобщо, повсеместно явление,
защото е отрицателно, се пришива единствено и само с България...
Наистина се вбесявам и продължавам да се умилявам от възможно най-удачния Мой Нагледен Пример, низпослан в
оня форум -
само в България се изневерява и който пример строшава зъба на всякакви подобни кретении! Че само в България (Българите) еди-какво-си и еди-що-си (лошо!!!)
Ми действително е простотия, да ме извините!
--------
За КН и ЕЙ е прав, особено за ЕЙ... Тя (ЕЙ) излишно се въодушеви и си самоотреди някаква роля, като постави своите
лични отношения с ББ над обществените и цялото общество бе въвлечено в някакви техни изключително
дребнави интриги - т.е. за мен ЕЙ и ББ са си лика-прилика на политическата сцена, за която стана дума.
КН за мен също не е нещо особено като явление - типична представителка на полит-гюбрето.
Също така считам, че КН
не трябваше да подава оставка - това пък ми е втръснало да го обяснявам! В смисъл - подаването на оставка за някакви си избори, където резултатът е предвидим, ясен и приемлив, освен ако причината не е другаде. Т.е. тази оставка я считам повече за
поза.
Благодаря за вниманието!