Да не отиде човек един ден да сади домати!
Пояснявам някои моменти, които може да са убегнали някому.
А. Сибирските експреси са забележително нещо, но имат тенденцията да намаляват количеството на участниците в дебата, от което той обеднява, изсветлява и изобщо по-добре по-шаренко. Затова докато определен съфорумец не ме извади от кожата ми напълно, съзнателно и целенасочено, билет за Сибир няма да бъде издаван. Слъзно моля да забележите запетайката след "напълно" и преди "съзнателно".
Б. Да не се познаваме, да си лепим етикетчета. Ама не е този случаят. Тапетът в историята най-новобългарска засега е само един и аз лично бих предпочела така да си остане. Изключение, и то частично, ще бъде направено само за оригиналния носител на тапета, ако дойде и пожелае, за останалите тапетирането/етикетирането на опонента се изключва от достъпните средства за изразяване на собствено мнение.
В. Както е видно, затрити са много мнения, в които покрай сухото е изгоряло и суровото. Няма смисъл да се меши каца мед с лъжица катран, защото комбинацията отива в коша. Не си струва нито вашия труд, нито моят да бъдат хабени напразно.
Г. Автоцензурата по отношение на обръщенията към колеги по форум се приветства. Ноблес оближ, дето викат на други братски нам езици. По-добре да не досолите манджата, отколкото да изтървете бурканав нея. Вица за неразбрания съвременен арт-инсталатор, дето искал да инсталира мнението си на централната маса, но нямало да бъде разбран, го знаят всички. Е, няма да бъде разбран, ще бъде направено всичко възможно подобна инсталация да бъде разчистена с възможно най-малко размазване. Упорстването в този артистичен профил се приравнява към опит за изваждане на модератора от кожата й, да не рече някой, че не е ясно обозначено.
Д. Ако имате съмнения, че току-що сътвореното ви мнение може да не е все още готово за пред публика, опитайте се да го изразите във вежлива форма, на "Вие". Каймакът на едновремешното руско общество твърдял, че е от изключителна помощ. Ако не друго, поне забавя първосигналните реакции, а както е известно, вторият акъл на българина е много по-ценен от първия, казват историците.
Е. Този форум има една особеност - почита се равенството на участниците. Самоназначаването на многострадални Геновеви, жертви на съдбата, крал Лир и трите му щерки, змии в пазвата, косми в супата и прочие ще бъде разглеждано като опит за завземане на територия за лично ползване. Тук всеки си носи сам кутията за сапун и си стои на нея, с право да си я носи, мести и ползва където намери за добре. Мястото е отворено за всички кибици по равно. От висотата на кутията за сапун може да се обсъждат само ИДЕИТЕ на другите кибици, а не техния вид на изглед. Ако съседът-кибик не ви харесва идеологически или как мирише - паркът форумът е широк, място за отместване много. Вежливо моля да не ме карате да ви влача кутиите за сапун, можете и сами, но ако трябва помощ - обръщайте се на лични, ще уредим нещо.
Отварям темата и си лягам да спя. Надявам се като стана, да не се налага да почвам деня с парцал и кофа!