67, отговорът ти за "съседите" и дивашкото печалбарство там е верен и си е така - не само там. Тук в територията това е перспективата, дори и по-лоша. В някои други здравни системи, с които съм имал взимане-даване, нещата може да не са така екстремни както в "Меката на демокрацията", но и в тези измамничеството е високо стилизирано изкуство. Гледам, тук също са принудени да измислят какви ли не манипулации над пациента в болницата на хартия, та само и и само да нагазят по по-дойни "здравни пътеки". А и да се вместят в някакви рамки.
- Хеле пък, частните. Вярно е че имат повече пари, но и дрането е далеч над масрафа на средностатистическите българи. Онзи ден бях при един приятел, паднал преди месец и нещо и пукнал кост (крак). Не му сложили гипс, но го обездвижили и ... са го помпали с опиати. Престанал да яде и започнал да гасне. Те са повече от отлично финансово подсигурени и престоят в тази Болница не им е бил проблем. Забелязват какво става и си го прибират в къщи. Миналата неделя е станал и вече ходи. Състоянието му по принцип е проблемно след два сериозни инсулта и месеци в същата болница, и затова недоумявам са този казус. Споделям го само като куриоз, но дали е само единствен и най-вече каква е ползата за болницата?...
Аз нямам официално становище защо е постъпвано така. Но при всички случай - има нещо гнило в Дания, пардон - в местното здравеопазване... Не мисля, че идеите на Фирмин са по-добри от дискутираните на Нинова по въпросът. Едно е сигурно, как изход почти няма, след като ситуацията на самата държава, финансово и пр. и пр., си е направо трагично. Деградирането засяга и е засегнало самите лекари... Имам мнения из отвътре през очите на двама, трима близки лекари. Колкото и да са субективни информациите ми, общата картина, очертана и огледана от различни гледни точки е според мен ... да кажем, доста проблематична.
:m0941:
И по темата: - ситото за бъдещите Евро-депутати не трябва да е само ИК. То трябва обезателно да обхване и двата пакта на ООН за миграцията. Както и, Договореността между 27-те ЕС-държави (без Унгария) с 28 държави от Западна Африка за миграция от тези там в Европа, сключено бе под БГ-председателството, на 03 май 2018г. и не бе отразено в пресата. То трябва също да е пробен камък. За жалост левите партии на социал демокрацията в западна Европа са минали изцяло в схизмата на либерастията. Дори да е само на думи, а то е и на дела, БСП е единствената която се дели от стадото поведено от "марксиста" Сорос (преди няколко дена четох материали за приватизирането на Маркс от тази одиозна фигура) и от председателя си г-н Станишев.