така че предлагам аргументацията ни по какъвто и да било въпрос да се позовава на сериозни източници
Чудесно. Да се ограничим до закона, търговския регистър с вписаните обстоятелства и официалните документи.
И като така, каква бе връзката на Корнелия Нинова с търговското дружество "Международен панаир Пловдив" АД в периода 2006-2009 година? Ти изложи фактите, според които да си формираме информирано мнение. Като да сме паднали от Марс, без предразсъдък и предубеждение. После, по същия начин, ще опишем какво се случи с това дружество. Накрая, ти ще защитиш теза как едното няма никаква, ама никаква!, връзка с другото. А аз, може би, обратно, ще ти покажа връзка. Документи, подписи, навярно. Публично достъпни по силата на закона. Но, накрая, ще спечеля спора аз. Защото, възможностите са три:
1. Нинова е била абсолютно наясно какво става и е участвала.
2. Нинова не е била наясно какво става, но е участвала.
3. Нинова не е била наясно какво става и не е участвала.
Така диапазонът се свежда до престъпно-некомпетентно-"сламен човек".
Нека сме коректни и се запитаме - а какво, всъщност, е ставало. Ами, ставало е това, че в определени моменти поведението - действие или бездействие - на отговорни за интереса на държавата длъжностни лица е било насочено срещу този, държавен, интерес, в обслуга на друг, частен, интерес.
Политическата и моралната отговорност за това понесе БСП. С всички произтичащи от това последици.
Разбира се, нито през 97-ма, изпратена от СДС в Техноимпекс, Нинова си е мислела как ще е говорител на БСП и заместник-министър, а така също и председател на Съвета на директорите десетина години по-късно, нито пък тогава си е мислила, че ще оглави партията след още десетина години. Но така е устроен човешкия живот. Прави се избор. Взимат се решения. Те имат последствия. И не можеш избяга от тях. Защото няма как да избягаш от живота си. Той върви като шлейф на императорската ти мантия, повлякъл и праха на времето и спомена за пътя ти.
И така аз, който не съм бил и не съм взимал решения, заедно с всички останали в БСП, трябва да нося срама и вината за случилото се, а Нинова блести като Афродита, родена от морската пяна? Морска ли писах? Сгреших. Родена от мръсната пяна на прехода е нашата Афродита.