Изобщо не съм се засегнал!
Само уточних.
Обещания от мен отговор:
Относно това:
но ,моля
нека да мога ,когато нещо прилича на Йовков, да го кажа
също и ,че харесвам повече Йовков от Здравка
Предварително се извинявам, ако се получи по-дълго.
Темата беше за разказа.
Чоки го е пуснал, с предположението (според мен), че това ще трогне някого, както вероятно с него се е получило и което стана и с мен и породи разни размисли, каквито и колегите тук изказаха. Аз също се опитах.
Обаче се получи коментар върху твореца и започнаха сравнения.
Това ме подразни.
Винаги със се чудел на способността на някого, ей тъй, с едно щракване на пръсти, да измести нещата в друга посока.
Талант някакъв ще да е…
И в тази посока – всеки има право да си харесва когото си иска и да пише каквото си иска.
Хубаво ще е, ако е по темата. А тя не беше за сравняване на йовковото творчество с това на Здравка Евтимова.
Дайте тогава да развием темата в тази посока и да включим и други – Вазов, Вапцаров, Елин Пелин и т.н. и да започнем да ги мерим – кой е по и кой най!
И така 450 поста. 430, от които, напълно отдалечени и в експонента отдалечаващи се от темата.
Имах на времето, в студентските си години, един такъв случай:
Бяхме се събрали около някаква бутилка и масата постепенно се обогати и с други драгоценни жидкости със съпътстващите мезета и, естествено, с хората, които ги донесоха.
Някой доведе със себе си и някакво гадже. Девойката през цялата вечер почти не участваше в разговорите и споровете, които бяха за какво ли не, когато прескачайки от тема на тема се стигна и до майсторството на ковачите на самурайските мечове (катана), както и на тези от Близкия Изток. Спомена се и сабята „дамаскиня“. По едно време, девойката някак се оживи и каза следната мисъл:
– Помня, някъде бях чела – И той извади сабята
гювендия!
………………….
Горното многоточие едва ли може да илюстрира тишината, която за някакво време окупира целия купон. Пръв се окопити Жорката, промърморвайки:
– Туй… нещо кат’ френгия… ще трябва да е?!
Явно, девойката искаше адски силно да ни впечатли.
И успя!!!От този ден в компанията това стана нарицателна реплика, когато някой/я използваше термин или „познание“ неуместно.
Можех да спра дотук, но ми се иска да предложа нещо.
Уважаеми колега/колежке, ако има какво да кажете ПО ТЕМАТА – няма никакъв проблем. Ако не – просто не оставяйте егото да ви насилва, моля.Има, в оня форум, едни лица, които се чувстват длъжни да размахат гювендията си под всяка тема. Аз там повече не стъпвам, включително и затова.
Нека тук да не е така, а?!