Болгария закрывает небо для российских самолетов
https://www.mk.ru/politics/2022/02/26/bolgariya-zakryvaet-nebo-dlya-rossiyskikh-samoletov.html
А технически как ще стане? Колко е България - една човешка длан. Дорде Турция и Гърция не се включат - ефект 0, ще ни заобикалят за 20на минути. Гориво си имат. Ако рекат (недай си боже), те ще ни затворят небето дорде мигнем. Ооопс, забравих: ние сега имаме храбри въздушни полицаи от Испания...
Лично мнение, не ангажирам никого: за мен войните са най-голямото зло. За съжаление те са откак свят светува. Винаги най-много патят невинните (т.е. невоенните). Особено в този случай, когато хора със сходна култура и език са изправени един с/у друг. Да добавя - воювали са рамо до рамо. Ами тя тази война "технически" се води от 2014 - от кримската история. Хората в ЛНР и ДНР заявиха и доказаха с оръжие в ръка, че искат независимост. Никой не ги чу, РФ "изчака".
А как стана в Косово??? Путин беше поставен до "стената" с последните изцепки "Украйна в НАТО", "Искаме ядрено оръжие" и пр. Ако не беше реагирал - "неговите" хора щяха да го линчуват. Все едно - гледаш съседа да трупа камъни в двора си за да ги мята в твоя, а ти се правиш, че не виждаш??? Да, живея в САЩ, но това което правят от 2002 насам не ме радва. Отидоха в Афганистан да гонят Бин Ладен. После да демократизираха Ирак, че С Хюсеин бил диктатор. След това Либия, кога Клинтъница пожертва посланика и охраната за да има "валид кейс". Има и др. примери, но и теззи са достатъчни. Общото- всички гореизборени са радваха на "световна" подкрепа, алианси и т.н. и бяха окачественни като актове на демокрацията???
Сегашният случай е "силно по-сложен": Русия и Украйна така или иначе са свързани от много години. Семейства, роднини, приятели и пр. Не мога да си представя, какво изпитва руския пилот преди да даде "пуск" над някое село, или пък украинския ракетчик, който взима на прицел центъра на някое градче....Ако имат нещо в главите си би трябвало да се сетят, че тези им действия, могат да "намалят" броя на роднините и приятелите им!
Последно - Молитва за вече загиналите и за тези, които тепърва ще паднат (от 2те страни). За мен това е братоубийство.
По ЗИП- "ингилизите" са майстори да вадят горещите кестени с чужди ръце.