В СССР наистина живяха дружно – факт!
Верно е, потвърждавам!
Нещо повече - даситаковат маата краварите с тяхната "толераСТност", не съм виждал никъде по света /а съм бил тук таме/, такова отношение към всички народности от СССР - помежду хората.
По високите етажи, като че ли имаше избирателност да са руснаци, ама те си бяха и повече - имам предвид на съюзно ниво, местните министерства си бяха пък повече от местни.
Но хората помежду си бяха постигнали абсолютно хомогенно общество! Абсолютно!
Аз го казвам онова по горе в малко по друг аспект - че винаги, във всяко общество си има говеда, а има и скрити такива.
Е, не мога да бъда толерантен и да живея с говеда на един етаж, в една сграда, в една работа, в един град...и да се отнасям еднакво с всеки.
Не мога!
Трябват ми 5 мин. да си съставя първо впечатление, десетина дни, за окончателно и никога повече не пристъпвам чертата, която съм сложил към тези, които съм ги причислил към животинския свят.
Най големия компромис съм правил с инакомислещи, но до границата, когато брутално с калните си галоши навлезат в личния ми периметър.
До тук - смятам всеки е така, но когато чуя - "абе остави го, такъв си е" - по скоро отписвам и съветващия.
Освен всичко по горе - нямам никакви илюзии, че и към мен се отнасят по различен начин - приел съм го, че не съм еднакъв с други, както и те с мен...абе да не се разпростирам - вярвам обясних позицията си.